RitzFlitz (2): Back Beat

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Misschien is dit een andere bijdrage dan verwacht. Om nog even kort terug te komen op mijn eerste ‘RitzFlitz”, zijn dit de dingen die ik daarin heb herkend. Het was een tijd, met name in de jaren 70 en 80, van ‘op jacht gaan’ naar net uitgebrachte (obscure) funk-soul-fusion-groove LP’s. In Den Haag had je toen onder meer Elpee, Supertracks, Prins Swing en Caminada waar ik hele bijzondere funkplaten heb kunnen scoren. Vaak ging ik ook naar Amsterdam om bijzondere muziek te kunnen kopen. Bij Boudisque en RAF die (ook) een zwaar bovengemiddelde collectie hadden, heb ik ook behoorlijk wat gedenkwaardige platen bemachtigd.

Bootsy in Nighttown
Wat ik ook grappig, interessant en leuk vind, is dat uit de funkverhalen blijkt dat de meesten die hier schrijven (of het lezen) het concert van Bootsy in 1995 in Nighttown Rotterdam hebben meegemaakt. Voor mij was het ook de eerste keer dat ik hem live heb gezien. Dat was echt een gedenkwaardig concert en een haast spirituele belevenis! Overigens heel erg spijtig dat Nighttown ter ziele is want daar heb ik wel een behoorlijk aantal andere erg funky concerten meegemaakt zoals Defunkt, Kelvynator en Marcus Miller.

Backbeat
Hiervoor noemde ik enkele bijzondere platenwinkels. Eentje die ook echt wel genoemd mag worden is Back Beat van Dick Baars in Amsterdam. Zeker omdat de één na de andere gerenommeerde zaak verdwijnt en deze nog steeds bestaat! Laten we zo’n zaak koesteren!

De eerste keer dat ik in die winkel kwam werd ik meteen getroffen door het speciale aanbod. Ik werd die eerste keer meegenomen door Sjeng Stokkink en ben hem daar nog steeds dankbaar voor. Anders had ik waarschijnlijk nooit van die geweldige zaak geweten. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik er helaas al een tijd niet meer geweest ben. De meeste muziek schaf ik tegenwoordig via internet aan. Maar goed, schroom niet als je in Amsterdam bent om langs Dick zijn Back Beat te gaan!!

Lekkere nummertjes
Nu een paar lekkere nummertjes (de meeste Funkblog-lezers houden toch van funky muziek…?) om af te sluiten. Deze is voor Dick Baars, die mij hier ooit attent op heeft gemaakt:

Hierna nog vijf lekkere gevarieerde nummertjes, wellicht wat ouder maar nog niet vergeten. Het is ten slotte een muziek-forum:

Tot zover deze RitzFlitz en tot de volgende keer.

DJ Ritz

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*