Funkrock uit Utrecht/Deventer

{0 Comments}

Eind maart stuurde Niels Achtereekte, zanger/bassist van funkrockband The Great Boo!, ons het volgende bericht:

‘Ten eerste: complimenten voor jullie relatief nieuwe initiatief! Daar gaat ons hart als funkliefhebbers wel sneller van kloppen. Ten tweede: bijgaand vind je het persbericht voor de release van onze nieuwe (animatie)videoclip. We stellen het zeer op prijs als jullie hier melding van willen maken in jullie nieuwsrubriek, op jullie videopagina of in een andere relevante rubriek. De link naar de video staat vermeld onder het persbericht.’

De redactie van Funkblog waardeert Nederlandse funkinitiatieven en is best gevoelig voor complimenten. Daarom plaatsen wij bij deze het volledige persbericht van The Great Boo! met daarbij de link naar de ‘stop motion’ animatievideoclip. De band heeft nog geen website maar wel is wel al te vinden op Facebook, Soundcloud en YouTube mocht je meer willen weten en horen van The Great Boo!  

[PERSBERICHT]

The Great Boo! presenteert eerste stop motion animatievideo

Band als muzikale action hero’s tegenover uitbundig speelgoedpubliek

Utrecht/Deventer – Vanaf heden is de eerste (stop motion) videoclip van funkrock band The Great Boo! te zien via haar YouTube-kanaal. Verkleind tot plastic actiehelden spelen de bandleden voor een uitbundig speelgoedpubliek. Plastic fantastic!

De stop motion clip bij het nummer Spilling Orange Juice is beeld voor beeld geschoten. Een monnikenwerk, maar passend bij de band. “Technisch gezien is het een serieuze zaak, maar het resultaat is lekker fris. We hebben ervoor gekozen om het ruw te houden, alsof een kind aan het spelen is. Door de oneffenheden niet allemaal weg te werken, gaat het leven. Net zoals dat bij muziek zo is”, zegt bassist/zanger Niels Achtereekte. Onder andere fotograaf Thijs Brouwers en kunstenares Marike Pool stonden de band bij tijdens de productie.

Over The Great Boo!
The Great Boo! startte in 2012 en versnijdt rock met een fikse dosis funk. De sound reikt van old school P-funk en jaren 90 crossover tot moderne rock. Na het schrijven van de eerste nummers doken de drie heren gelijk de studio in om de eerste EP (Spilling Orange Juice) op te nemen. Parrallel aan het opnameproces maakte het band ook haar live-debuut, met succesvolle optredens tot gevolg.

[/PERSBERICHT]

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*