RitzFlitz (16): Funkalert!

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Deze week zijn er twee behoorlijk interessante CD’s uitgekomen voor de liefhebber van het bovengemiddeld goede funk, groove, fusion en het FunkBass-genre. Een album van bassist Bill Dickens en een van bassist Peter Muller.

Bill Dickens
Bill Dickens - Tha Truth
Bill ‘The Buddha’ Dickens is voor de echte kenner geen onbekende. Deze man draait al heel lang mee en nu heeft hij eindelijk zijn 1e CD uitgebracht: ‘Tha Truth’. Degenen die zijn filmpjes hebben gezien of ‘The Buddha’ ooit een keer live hebben zien spelen zullen na de eerste keer vast naar adem hebben gehapt. Voor beginnende bassisten geldt dan ook een kijk- en luisteradvies! Op Tha Truth staan (bas)stukjes die aan het onmenselijke grenzen, maar over het algemeen is het echt een geweldige gevarieerde CD met heel uiteenlopende nummers. Werkelijk top en zeer Funky! Hij is hier te bestellen. Support deze artiest.

Peter Muller
Peter Muller - No Mind
Peter Muller is misschien voor sommigen ook wel bekend. Naar mijn idee zou je hem als de ‘Duitse Marcus Miller’ kunnen beschouwen. Deze week is zijn 3e CD uitgekomen ‘No Mind’. Eigenlijk is deze CD net zo goed als zijn vorige twee albums M-Vibez (2003) en The Flow (2008). Muller is dus niet zo productief maar stelt kwaliteit boven kwantiteit. In principe kan ik hier ook redelijk kort over zijn: koop ‘m! Zeker als je van Marcus Miller-achtige muziek houdt. Je kunt het album bestellen via zijn website.

Hier enkele links om de nieuwe muziek van beide bassisten te beluisteren.


En nog een live jam van Bill Dickens en Lee Oscar tijdens de Indianapolis Summer NAMM in 2005

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*