Funky Vinyl & Secret Sounds in Jaarbeurs Utrecht

Record Planet MPCD-2014-04-4Op 22 en 23 november 2014 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de twee-en-veertigste editie plaats van de Mega Platen- en CD beurs. Een evenement dat in de afgelopen jaren internationale naam en faam heeft verworven als dé plek voor de meest uitgebreide vinylcollecties, exposities, boekpresentaties en signeersessies. Ook biedt de beurs het grootste muziekaanbod ter wereld en kunnen bezoekers muzikanten tegenkomen die op zoek zijn naar hun eigen originele platen. Daarnaast verwelkomt de Mega Platen en CD Beurs dit najaar diverse prominenten uit de muziekwereld.

Grootste muziek aanbod ter wereld
Ruim 450 standhouders afkomstig uit 50 verschillende landen reizen dat weekend af naar de Jaarbeurs om deel te nemen aan ’s werelds grootste vinyl evenement. Vinyl is wereldwijd razend populair en onlangs nog publiceerde de New York Times over dit fenomeen en de beurs in Utrecht. De Mega Platen en CD Beurs vindt tegelijkertijd plaats met de Verzamelaars Jaarbeurs, tezamen vormen zij een cult evenement dat 10 voetbalvelden groot is.

George Clinton en Sly Stone expo: Funky Vinyl
Sly-and-the-TwinsDe 42-ste editie van de grootste platenbeurs in Europa staat in het teken van Funky Vinyl. Er is een overzichtstentoonstelling van legendarische masters of funk George Clinton en Sly Stone, samengesteld door de tweeling Arno en Edwin Konings, die in de funkwereld bekend staan als de ‘Funky Twins’. De gebroeders Koning verkopen op de beurs hun prachtige naslagwerken van George Clinton en Sly Stone die zij hebben gemaakt van de discografie van hun funkhelden. Het boekwerk van de discografie van George Clinton en P-Funk kwam mede tot stand dankzij Marcel Visser van het Amsterdamse platenlabel Funk to the Max Records, dat ook een eigen stand heeft op de Megabeurs en daar het net uitgekomen Parliament-album The Newburgh Session zal presenteren.

Optreden van Seven Eleven
Zaterdag 22 november vindt om 14.30u op het podium van de beurs een optreden plaats van de Nederlandse funkband Seven Eleven ter promotie van hun nieuwe cd ‘Live in Uden’. Het album is een live-registratie van het 25-jarig jubileumconcert van de band uit 2012 met bijdragen van U-Gene, rapper DTF en van ‘neerlands beste funkproducer’ handieMan, en zal na het optreden verkrijgbaar zijn bij de meet & greet stand. Seven Eleven werkte in het verleden samen met Amerikaanse funkartiesten en musici zoals Fred Wesley (JB Horns, Horny Horns, Parliament), Menace (Bill Laswell), Mudbone Cooper (Bootsy’s Rubber Band, The Funk Unity Band), Dawn Silva (Sly Stone, Brides of Funkenstein) en Jeanette Washington (Parliament, Funkadelic, Parlet).

Disco, an Encyclopedic Guide to the Cover Art of Disco Records
DISCO An encyclopedic guide to the cover art of disco records
Disco Patrick en Patrick Vogt presenteren op de Mega Platen en CD Beurs het hele weekeinde hun naslagwerk Disco, an Encyclopedic Guide to the Cover Art of Disco Records’, met een voorwoord van Tom Moulton and Nicky Siano (The Gallery). Het luxe hardcover boek bevat meer dan 2000 afbeeldingen en ontwerpen van discoplaten uit de jaren ’70 en ’80 en kan daarom worden beschouwd als een visuele weergave van de discocultuur. Onder de artiesten waarvan platen worden getoond zijn: Bohannon, James Brown, Jocelyn Brown, Cerrone, Dennis Coffey, Donna Summer, Chic, Fatback Band, Gino Soccio, Giorgio Moroder, Gloria Gaynor, Grace Jones, Isaac Hayes, Kool and the Gang, DC LaRue, Loleatta Holloway, MFSB, Ohio Players, Salsoul Orchestra and The Trammps. Ook staan in het boek interviews met toonaangevende figuren uit die tijd zoals Mel Cheren (West End Records), Henry Stone (TK Records), Ken Cayre (Salsoul) en Marvin Schlachter (Prelude).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *