Nile Rodgers in Het Uur van de Wolf

‘Het Uur van de Wolf’, het documentaireprogramma over kunst en cultuur van NTR, viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. Als gevolg daarvan heeft de omroep besloten de maand februari uit te roepen tot ‘popmaand’. Op donderdag- èn vrijdagavond zullen in Het Uur van de Wolf uitsluitend muziekdocumentaires te zien zijn. ‘Van blues tot disco, van eigen bodem en internationaal, gloednieuwe uitzendingen en eerdere favorieten. De acht films omvatten alles bij elkaar zo’n zestig jaar popmuziek’, zo belooft de omroep op haar website.

Het Uur van de Wolf

De reeks start op donderdag 5 februari met de documentaire ‘Nile Rodgers Le Freak’ van Marjory Dejardin die als volgt wordt beschreven: ‘Rodgers brak door als koning van de disco in de jaren zeventig met Chic. Daarna produceerde hij hit na hit met onder meer Madonna, David Bowie, Diana Ross, Duran Duran, Grace Jones, Michael Jackson en David Guetta. De inmiddels levende legende dook recentelijk weer op in de hitlijsten met Get Lucky, met Daft Punk en Pharrell en met opnieuw zo’n gitaarriffje dat maar in je hoofd blijft hangen. Hoe doet hij dat toch, al decennia lang?’

Daarna volgen documentaires over Cream-drummer Ginger Baker, de Nits, Nick Cave en Genesis aangevuld met blues van eigen bodem, maar ook films over Stevie Wonder en James Brown die voor funkliefhebbers interessant zijn. Bekijk de volledige agenda via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *