Sly Stone wint zijn eigen geld terug

{0 Comments}

De Amerikaanse celebrity website TMZ (de afkorting staat voor: Thirty Mile Zone, the historic “studio zone” within a 30-mile (50 km) radius centered at the intersection of West Beverly Boulevard and North La Cienega Boulevard in Los Angeles, California) meldde gisteravond dat een rechtbank in Los Angeles heeft bepaald dat voormalige managers van funklegende Sly Stone hem 5 miljoen dollar moeten uitkeren.

Sly Stone ANP
Foto © ANP

Funkblog feliciteert Sly met dit behaalde succes.

Na 5 jaar procederen heeft de inmiddels 71-jarige Stone 2,5 miljoen dollar te goed van het bedrijf dat de auteursrechten bezit van de muziek de muzikant. Voormalig manager Gerald Goldstein en advocaat Glenn Stone betalen samen de andere helft, al betaalt de advocaat hiervan maar 50.000 dollar.

Sly Stone en zijn band The Family Stone waren actief tussen 1967 en 1983 maar vooral succesvol eind jaren 60/begin jaren 70 met psychedelische funk. Ze speelden onder meer op Woodstock en waren berucht om hun drugsgebruik. Ook in recente jaren kampte Sly nog met drugsproblemen. Op het moment van de uitspraak leefde Stone in een busje in Los Angeles.

De Haagse boers Arno en Edwin Konings (de Funky Twins) zullen blij zijn voor hun vriend. Zij zijn Stone-kenners bij uitstek en presenteerden in november jl. op de Mega Platen- en CD Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht een prachtige tentoonstelling rondom Sly & The Family Stone. Van hun hand is tevens de mooie, inmiddels uitverkochte, discografie van Sly & The Family Stone in boekvorm. Ook waren de Funky Twins co-producent van de documentaire ‘Coming Back For More’ over een zoektocht naar de roemruchte maar jarenlang onvindbare funkartiest. Deze documentaire van regisseur Willem Alkema werd in februari 2010 in Nederland uitgezonden door de NPS.

Freelance funkjournalist Peter Schong schreef in 2006 voor Popmagazine Heaven ‘Sly Stone: Kluizenaar van de funk‘, een zeer lezenswaardige artikel over de bewogen geschiedenis van Sly & The Family Stone.

.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*