RitzFlitz (19): De top 10 van DJ Ritz

{0 Comments}

Door DJ Ritz

In deze tijd van het jaar is het altijd aardig om de Top 10 of Top 20 ‘lijstjes’ van diverse muziekmagazines en websites te bekijken en met elkaar te vergelijken. Als je mijn eigen Top 10 (hieronder weergegeven) vergelijkt met bijvoorbeeld de 20 beste funkalbums van 2014 volgens het eerder op Funkblog geplaatste overzicht van Funkatopia.com, is er maar één overlap: Mike Zabrin. Voordat ik hier stukjes schreef had ik bij de rubriek ‘recente reacties’ al eens op die CD van Zabrin gewezen.

RITZFLITZ TOP 10

  1. Bill Dickens – Tha Truth
  2. Chlorine Free – Le Fish
  3. Peter Muller – No Mind
  4. Seven Eleven – Live in Uden
  5. Paul Jackson – Groove or die
  6. Grandad Turner – My friends, my fam
  7. Mike Zabrin – Funktastic
  8. Enema Squad – Intergalaxative
  9. Antoine Fafard – Ad Perpetuum
  10. Steve Jenkins and the Coaxial Flutter

Bill 'The Buddha' Dickens
Bill “The Buddha” Dickens, de nummer 1 van 2014

Ik ben geabonneerd op het blad ‘Jazzism’ en was nieuwsgierig welke CD’s daar als beste van het jaar naar voren zouden komen. In de Jazzism-lijst heb ik weinig aanknopingspunten kunnen vinden met mijn lijstje. Geen enkel aanknopingspunt zelfs. Veel van de als beste beschouwde CD’s zeggen me helemaal niks en ik vermoed dat ik daar niet treurig om hoef te zijn.

Om zo rond de feestdagen de tijd een beetje te doden heb ik eind vorig jaar maar weer eens een ‘OOR’ gekocht. Dit vanwege het feit dat in het laatste nummer altijd een top 20 staat. Alle bands die daarin worden genoemd zeggen me ook niks. Niet zo gek want OOR is natuurlijk een popblad. Het enige opvallende aan deze OOR-lijst was een 7e plaats voor Moodymann. Heel apart hoe die daar zo hoog heeft kunnen eindigen. Maar leuk voor Moodymann die 7e plek.

Voor wie RitzFlitz het afgelopen jaar een beetje heeft gevolgd is mijn Top 10 niet echt een verrassing. De beste 10 platen staan in volgorde van heel erg goed tot iets minder heel erg goed. Nummers 9 en 10 kunnen eerder als fusion dan als funk worden beschouwd, maar klinken erg aangenaam en bovengemiddeld goed. Nummer 7 is eigenlijk een album uit 2011 maar is toch in dit lijstje beland omdat ik hem pas dit jaar heb aangeschaft en zeker niet onvermeld wilde laten. Van Grandad Turner staan hieronder YouTube links naar twee nummers. Van Bill Dickens, Peter Muller en Enema Squad staan hieronder clipjes die nog niet eerder op Funkblog zijn geplaatst.


Plaats reactie

Your email address will not be published.

*