Lefties Soul Connection brengt EP uit

De Amsterdamse funky soul formatie Lefties Soul Connection brengt op 1 november a.s. een EP uit getiteld ‘Acathisia’, met zes nieuwe instrumentale stukken met de kenmerkende Lefties stijl: rauw, dynamische maar vooral soulful! De EP wordt ditmaal in eigen beheer uitgebracht en niet door Top Notch, het bekende platenlabel van hiphopkenner Kees de Koning waarop het laatste album van de groep verscheen.

Lefties Soul Connection bestaat al meer dan tien jaar. Ze speelden op vele bekende Europese podia en festivals en brachten tot nog toe drie albums uit: Hutspot (2006), Skimming the Skum (2007) en One Punch Pete (2011). Daarnaast bracht de band ook verschillende 7 “singles uit op vinyl.

In de afgelopen jaren trad Lefties Soul Connection veel op met de Amerikaanse zangeres Michelle David. De band, bestaande uit Onno Smit (gitaar), Alviz (Hammond orgel), Pieter Bakker (bas) en Cody Vogel (drums), werkt nog aan een soul-album met de al enige jaren in Nederland woonachtige zangeres dat in 2015 moet verschijnen.

Met Acathisia gaat de Lefties Soul Connection terug naar hun roots met keiharde drum breaks, groovy baslijnen, β€˜chicken’ gitaar rifjes en een brullend Hammond orgel. De tracks zijn volgens het persbericht live, dus zonder overdubs opgenomen met behulp van cassettebandjes en een vier sporen recorder. Dat resulteert in een EP die liefde voor funk en soulmuziek uitstraalt.

β€˜Acathisia’ is per 1 november a.s. verkrijgbaar op 12 “vinyl in een oplage van 1.000 exemplaren. De EP kan alvast worden besteld bij Rush Hour en is straks ook te koop als download in de bekende online digitale muziekwinkels.

LSC_001.indd

LSC_001.indd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *