The Holmes Brothers terug in North Sea Jazz Club

{0 Comments}

Zondag 26 oktober a.s. presenteren The Holmes Brothers hun nieuwe album ‘Brotherhood’ in de North Sea Jazz Club. Het Amerikaanse trio speelde er in november vorig jaar al eens en dat was volgens de Amsterdamse jazzclub op het Westergasfabriek-terrein een daverend succes.

The Holmes Brothers, ontstaan in 1979, maken een mix van zuidelijke soul, folk, gospel, blues, funk en roots. Het eerste album ‘In The Spirit’ verscheen pas in 1990 nadat ze een jaar eerder waren gecontracteerd door Rounder Records. Sinds 2001 staat de groep echter onder contract bij Alligator Records.

The Holmes Brothers brachten verschillende albums uit waaronder ‘Speaking in Tongues’ en ‘Simple Truths’. Tot het repertoire behoren eigenzinnig gespeelde covers en harmonieuze eigen composities met vaak driestemmige zangpartijen.

De bandleden Sherman en Wendell Holmes en Popsy Dixon komen oorspronkelijk uit het plaatsje Christchurch, Virginia, maar wonen en werken tegenwoordig in New York. In de wijk Harlem om precies te zijn. Ze namen platen op of speelden live met sterren als Bruce Springsteen, Lou Reed, Van Morrisson, Willie Nelson, Keith Richards, Joan Osborne, Levon Helm en Peter Gabriel.

The Holmes Brothers

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*