De beste triphop- en funkproducer van Nederland vertelt over FUNK

Bassist/gitarist/producer Maurits de Weert, beter bekend als ‘handieMan’, kennen we als oprichter van het platenlabel Supertracks met artiesten als C-mon & Kypski, Bas Bron a.k.a. Bastian, Black Market Audio, Coparck, Moon Baker en Quick&Brite, en natuurlijk van zijn samenwerking met funkband Seven Eleven en bassist Dodge.

In een recensie uit 2000 van het Seven Eleven remix-album ‘Get ‘m down!’ noemde muziektijdschrift Aloha handieMan: ‘de beste triphop- en funkproducer van ons land’. Aloha vervolgde: ‘Met haast onopvallende toevoegingen weet hij de live-opnamen op ongekunstelde wijze boven het niveau van een gemiddelde concertregistratie uit te tillen. Maceo Parker en Candy Dulfer zouden hun licht eens moeten opsteken bij deze man als zij een live-registratie willen uitbrengen.’

Na deze lovende woorden kreeg handieMan een telefoontje van Hans Dulfer, wat resulteerde in het album ‘Scissors’ (© 2003). Na tien jaar treedt handieMan nog steeds met Dulfer op onder de naam ‘Scissors’. Momenteel is handieMan bestuurslid en bandcoach bij Popschool Harderwijk.

Hoe Maurits ‘handieMan’ de Weert als jonge rockgitarist in de ban raakte van funkmuziek en vooral van Bootsy Collins vertelt hij exclusief in ‘handieMan’s 2FUNKcents’, met een voorwoord afkomstig uit de autobiografie van zijn moeder.

Releases handieMan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *