Cameo op 11 maart in Paradiso

{0 Comments}

Een optreden van de Amerikaanse funkgroep Cameo op zondag 11 maart werd al geruime tijd aangekondigd op Facebook door initiatiefnemer ‘An Evening With‘ maar de locatie bleef ongewis. ‘LOCATIE VOLGT BINNENKORT’ stond in de vooraankondiging. Op onze Facebook-pagina hebben wij dat gemeld. Het is uiteindelijk Paradiso geworden waar het concert van Cameo gaat plaatsvinden. De voorverkoop is vanochtend om 10:00u van start gegaan. Oorspronkelijk stond op 11 maart in Paradiso een concert van D’Angelo gepland maar die tour is uitgesteld, zo meldt Paradiso op haar website.

Cameo bracht van 1977 tot 2000 platen uit op achtereenvolgens Chocolate City, Atlanta en Reprise Records en scoorde hits met onder meer She’s Strange, Single Life, Candy en Word Up! dat in 1986 in Amerika de nummer 1-positie bereikte. Laatstgenoemde track haalde ook in Nederland een hoge notering en is nog steeds vaak te horen op de dansvloer.

Cameo werd in 1974 opgericht door zanger Larry Blackmon en telde in het begin 10 leden. Aanvankelijk heette de band The New York City Players. Om verwarring te voorkomen met The Ohio Players werd de bandnaam gewijzigd in Cameo. Blackmon herkennen de funkliefhebbers onmiddellijk vanwege zijn unieke stemgeluid, zijn blockheadkapsel en de rode tok uit de videoclips Worp Up! en Candy. Na 2001 werd het een tijd lang stil rond de band, tot er eind 2015 ineens een persbericht verscheen dat Cameo in maart 2016 zou gaan optreden in Las Vegas. Sindsdien treedt Cameo zo nu en dan weer op. Zondagavond 11 maart geven zij dus een concert in Paradiso, in plaats van D’Angelo. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*