Bone 40 – Groovin’ (EP)

Producer Joshua ‘Bone 40’ Boon gunde ons een sneak-preview van de donkere jazz-funky EP Groovin’ die op 24 oktober a.s. verschijnt. Joshua houdt van oude, instrumentale platen van Booker T & MG’s, Herbie Hancock, Jackie Mittoo tot Miles Davis. Hij probeert die sound te transformeren naar 2016 en slaagt daar goed in. Groovin’ bevat tracks die soms laidback zijn, soms hard & rauw, met veel ruimte voor improvisatie en soulful vibes maar dan in een hedendaagse variant, met rauwe hip-hop invloeden van producers als Madlib, Danger Mouse en Flying Lotus.

Bone 40 - Groovin' - Cover

Naast solo’s van funky saxofoniste Susanne Alt is er op de EP Groovin’ ook ruimte voor vocalen. Op de track Fee Fi Fo Fum is  bijvoorbeeld rapper HiCoup te horen, bekend van samenwerkingen met Sotu the Traveller en Public Enemy’s DJ Johnny Juice. En op Scared horen we jazz zangeres Angèle de Jong (Chinese Taxidriver).

Joshua ‘Bone 40′ Boon componeerde en produceerde in 2011 het debuutalbum “I” van zijn project Fuel Box, dat goede kritieken kreeg in binnen- en buitenland. Fuel Box bestaat behalve uit producer Joshua Boon uit zanger Remy Britsemmer. Zij schopten het al tot de selectie voor Radio 6 Soul & Jazz Talent, “I” werd ‘Hollandse Nieuwe’ op 3voor12 en kreeg airplay in meerdere Radio 6 programma’s. Het album werd uiteindelijk ook nog ‘Wicked Jazz Sounds album van de maand’ op Radio 6. Tracks kwamen voorbij op 22tracks.com, in programma’s op MTV en op clipzender Xite.

Bone-40 - profile

Fuel Box kreeg in Kytopia, onder leiding van Kyteman Orchestra’s Dibbe van Laarhoven en rapper Pax, een masterclass van een half jaar en speelde onder meer op Festival aan de Werf in Utrecht. In 2015 werd “I” opnieuw uitgebracht door een Amerikaans label genaamd ‘Beats Broke’ (o.a. Van Arts the Beatdoctor, Sotu the Traveller, Skiggy Rapz).

Waar het Fuel Box album draaide om het creëren van krachtige liedjes en sterke melodieën is de EP Groovin’ vooral een ode aan het vrije en progressieve karakter dat Jazz met Hip-Hop en Dub deelt.

De gratis EP “Groovin” van Bone40, met daarop 6 tracks, zal op 24 oktober 2016 verschijnen op de Bandcamp-pagina van Bone 40.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.