Bernie Worrell overleden

{0 Comments}

Bernie Worrell, de legendarische toetsenist van Parlement-Funkadelic, is gisteren om 11.54u plaatselijke tijd op 72-jarige leeftijd overleden. Bernie leed al enige tijd aan kanker. Op nieuwjaarsdag maakte zijn vrouw Judie dit nieuws bekend. De ziekte, die was begonnen in Bernie’s prostaat, bleek uitgezaaid naar zijn lever en uiteindelijk naar zijn longen.

Op 4 april jl. organiseerde zangeres Nona Hendryx in Webster Hall in New York nog een benefietconcert voor Bernie. In mei 2016 ontving Bernie van New England Conservatory of Music, waar hij tot 1967 studeerde, een eredoctoraat. Bernie Worrell speelde keyboards bij Parliament, Funkadelic, Talking Heads en vele anderen en richtte daarna zijn eigen bands op: Bernie Worrell & the WOO Warriors en The Bernie Worrell Orchestra.

De muziekwereld heeft afscheid genomen van een uniek artiest en muzikant. Funkblog wenst Judie, familie en vrienden sterkte met het verlies. R.I.P. Bernie! Als je de website van de wondertoetsenist bezoekt is stemmige muziek van Bernie te horen met een link naar een condoleanceregister. 

Bernie Worrell (1944-2016)

 

 

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*