Arthur Conley

{2 Comments}

door Jelte Brouwer

In de jaren 80 van de vorige eeuw trad in de Bijlmer (Gliphoeve) de Amerikaanse groep Lee Roberts & The Sweaters op. Het publiek was laaiend enthousiast, de stem van Lee R. was fenomenaal en voor een aantal mensen kwam de stem bekend voor, maar zij konden de stem niet thuisbrengen. Op een gegeven moment werd duidelijk dat het Arthur Conley was die onder een andere naam optrad. Hij viel overigens bewust door de mand toen hij zijn hit ‘Sweet Soul Music‘ ten gehore bracht.

Arthur Conley was niet zomaar naar Nederland geëmigreerd. Hij had drie problemen in die tijd: Hij was zwart, hij was homofiel en had een aardige belastingschuld. Conley had kennis gekregen aan een man uit Nederland, en vluchtte naar de Achterhoek. Er bestaat overigens nog een bootleg LP van het optreden van Lee Roberts (Arthur Conley) in de Bijlmer.

 

2 Comments…

 Share your views
  1. Ik herinner me het verhaal van Arthur Conley. Hij had echter ook een 4de probleem en dat was dat hij de vroegtijdige dood van Otis Redding nooit te boven is gekomen. Hij had zich eerst in Brussel gevestigd en daarna in Amsterdam en daarna in de Achterhoek waar hij tot het eind van zijn leven zou blijven wonen en werken met zijn eigen productie maatschappij Art Con Productions. Hij overleedt op slechts 57 jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Vrij Nederland besteedde uitgebreid aandacht aan het boek dat over Conley was verschenen ‘Arthur Conley, Soulman te Ruurlo’. http://www.vn.nl/Standaard-Media-Pagina/Arthur-Conley-soulman-te-Ruurlo.htm

  2. Dick Baars (Backbeat) schrijft vandaag (17 november 2013) op zijn Facebook-pagina:
    “today, 10 years ago, Arthur Conley died in Ruurlo. I’v spent some remarkable nights with him.”
    Dick post daarbij dit gedenkwaardige filmpje van Arthur die dan te gast is bij ‘Reiziger in Muziek’, het televisieprogramma van de in 2006 overleden musicus/televisiepresentator Han Reiziger: http://www.youtube.com/watch?v=DbE7VITW440.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*

{ 2 Trackbacks }