The Remix Trip: Woodstock


Tussen de mails die de redactie van Funkblog dagelijks ontvangt zitten soms verrassende initiatieven. Neem nou ‘The Remix Trip: Woodstock’. Anders gezegd: “Woodstock in de remix, een dansbare, psychedelische reis door de tijd.” De gewaardeerde gitarist Martijn Koolen (Pure!Soul!Power!) wees ons hierop. De ambities van de initiatiefnemers reiken ver. Heel ver. “Totaal onverwacht, verrassend, maar vanaf het horen van de eerste beat logisch én meeslepend! Onze missie? Een zo groot mogelijke groep in beweging krijgen. En dat lukt, gegarandeerd,” stellen zij. Het verhaal gaat als volgt. 

Het Woodstock-popfestival (1969) geldt als de moeder aller popfestivals. Jimi Hendrix, Sly & The Family Stone en Santana inspireerden er met hun ritmes vele andere artiesten. Zoals bijvoorbeeld George Clinton’s Parliament/Funkadelic, Bootsy Collins en Prince. En die lijn loopt weer direct door naar Snoop Dog, Dr Dre, D’Angelo en Daft Punk.

Het project ‘The Remix Trip: Woodstock’ keert terug naar die roots. Verwacht een eclectische mix van extreem lekkere grooves. Niets ontsnapt aan de ‘remix’: veel funk (P-funk, Go-go), oldschool hip-hop en reggae, aangevuld met ska, afrobeat & rock-invloeden. Dance the night away: de show is rauw en interactief, met veel percussie, gierende saxsolo’s en sterke vocalen. En samples, onder andere van het originele festival. Licht en bijzondere visuals worden verzorgd door een team onder leiding van Daan Kars, bekend van onder andere VJ op de Dom. The Remix Trip neemt je mee op een ‘trip’ door het Woodstock-repertoire, van verleden naar heden. Alsof je zelf op het oorspronkelijke festival rondloopt. Voel dat je deel bent van een groter geheel – Peace man!

De band bestaat uit een collectief van zo’n 15 muzikanten waaronder Martijn Koolen, Vincent Smeenk, Pieter Smeenk, Joep Smeenk, Rudi de Graaf, Freek Cerutti, Richard Heijerman, Tim Kerssies. Stuk voor stuk ervaren groovers afkomstig van Gotcha!, maar ook van bijvoorbeeld Bastian en Sjako!.

De vocalisten zijn niet de minsten: Anita Doth. Zij scoorde met 2 Unlimited 12 top 5 hits in krap 5 jaar tijd (20 miljoen exemplaren), waaronder de wereldhit No Limit. En wat dacht je van Mitchell Brunings: runner-up bij The Voice of Holland. Zijn auditie, waarbij hij Redemption Song van Bob Marley zong, ging viral op YouTube en had in no time 50 miljoen views. Pieter Both: van o.a. Jah6 en Jam de la Crème, maar is het meest bekend als de frivole frontman van Beef. En Nyjolene Grey: speelde in de musical Blues Brothers (met Frans van Deursen, Jim de Groot en  Bob Fosko) en won het tv-programma “Kruip In De Huid Van” waarin ze Alicia Keys vertolkte.

Als single is gekozen voor de track Piece Of My Heart van Janis Joplin, voor de gelegenheid in een reggae-jasje gestoken. De single is opgenomen in de Gotcha!-studio in Haarlem. Release augustus.

‘The Remix Trip: Woodstock’ vindt plaats op vrijdag 20 mei a.s. in Q-Factory in Amsterdam. Aanvang 21.00u (zaal open: 20.00u). De toegang is GRATIS!

The Remix Trip

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *