RitzFlitz (40): The Funkstamatics

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Zoals op 14 januari jl. al op Funkblog was aangekondigd is vorige maand het nieuwe album van The Funkstamatics (voorheen Euro Cinema) uitgekomen, als fysieke CD en als download. De presentatie van de plaat vond vrijdagavond 8 april jl. plaats in de kleine zaal van Paradiso. De werktitel Getting down with The Funkstamatics is het uiteindelijk niet geworden, want het album heet Lift Off. Wie er allemaal op meespeelt en nog veel meer informatie over de band kun je nalezen in het eerder op Funkblog verschenen artikel The Funkstamatics.

funkstamatics - lift off

Lift Off telt in totaal tien nummers waarvan de eerste vijf en het laatste uptempo zijn. De andere vier tracks zijn naar mijn idee nogal popachtig, bijna niemendalletjes. Dat maakt de kwaliteit van de CD nogal wisselend. In het laatste nummer van de plaat (Say It, part 2) zit in het begin een bekend themaatje, maar ik kom er maar niet op in welk ander nummer dat ook te horen is. Wellicht kan een lezer daar antwoord op geven.

Al met al zou ik dit nieuwe album van The Funkstamatics niet meer dan een zesje willen geven. Wellicht komt dat mede doordat deze ‘funksoort’ niet helemaal mijn genre is. Een prominentere bas en meer ruimte voor de prima zangeres zou de muziek naar mijn smaak meer (funky) body geven.

funkstamatics

Live weten The Funkstamatics wel een feestje te bouwen. Hieronder een YouTube-filmpje van hun optreden in Paradiso. Binnenkort kun je dat zelf beleven op zondag 5 juni waar The Funkstamatics tijdens het Red Light Jazz Festival gaan optreden in Winston Kingdom. Het tweede YouTube-filmpje is van ‘Der Alte’, een bekende tune van de gelijknamige televisieserie waarop Susanne Alt meespeelt.


Plaats reactie

Your email address will not be published.

*