Zomer en najaar tour Con Brio

{0 Comments}

Con Brio, de uit San Francisco afkomstige funk- en soulband, komt in juli en daarna in oktober naar Nederland. De groep rond charismatische zanger/performer Ziek McCarter staat deze zomer volop in de belangstelling vanwege de release van hun nieuwe album Explorer en optredens op verschillende Nederlandse festivals, waaronder een concert op North Sea Jazz. Het management bevestigt aan Funkblog voor dit najaar nog een drietal concerten in het clubcircuit: op 10 oktober in LanterenVenster in Rotterdam, op 11 oktober in Bitterzoet in Amsterdam en op 12 oktober in Doornroosje in Nijmegen.

Con Brio werd in 2013 opgericht door zeven muzikanten met verschillende achtergronden maar met een gemeenschappelijke liefde voor de energieke Bay Area funk en psychedelische soul. Al gauw veroverden ze met hun sensationele live shows de US en daarna Europa en Japan waar hun hardcore funk sound in de traditie van Sly & The Family Stone lovende kritieken kreeg. De aanstekelijke soul/r&b songs en krachtige teksten over onrechtvaardigheid en de Black Lives Matter movement op hun eerste album Paradise (2016) zorgden voor een inspirerend en succesvol debuut.

Op het nieuwe album Explorer (2018) gaat Con Brio een stap verder en breidt de band hun rauwe energie en retro stijl uit met een verrassende meer contemporary sound. “Zwakke momenten kent het album niet”, schrijft Jazzism.

In hun relatief korte bestaan heeft Con Brio een indrukwekkende live reputatie opgebouwd. Na de release van hun eerste plaat speelden ze op grote festivals in Japan, Canada, de Verenigde Staten en Australië. In het thuisland leverde dat de titel ‘Best new live band in America’ op. De Nederlandse vakpers noemde Con Brio een van de grote verrassingen van North Sea Jazz 2016.

Lees het interview met frontman ZiekMcCarter en luister naar album track ‘Heart Shaped Box’ op Con Brio premiere Billboard.com

Con Brio Zomer tour 2018
8 juli – Royal Park, Baarn
14 juli – Bospop, Weert
14 juli – North Sea Jazz, Rotterdam
22 juli – Welcome to the Village Festival, Leeuwarden

Con Brio Explorer Club tour 2018
10 oktober – LantarenVenster, Rotterdam
11 oktober – Bitterzoet, Amsterdam
12 oktober – Doornroosje, Nijmegen

De ticketverkoop voor de clubtour start zaterdag 30 juni a.s. om 10.00 uur via de websites van de zalen en via www.ticketmaster.nl.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*