‘Wil je ook een tattoo?’

Door Marcel Visser

Het zal in 1988 zijn geweest dat de Red Hot Chili Peppers Amsterdam aandeden voor de promotie van hun album The Uplift Mofo Party Plan. De band trad toen op in Paradiso. Ik had de RHCP al eerder in 1985 mogen ontmoeten toen ze optraden in het Duitse concertprogramma Rock Pallast, hun eerste show in Europa. Ze stonden toen op het programma met onder meer George Clinton, The Untouchables en Killing Joke. Daarna hielden we contact. Zodoende wist ik dat ze naar Amsterdam kwamen.

We hadden afgesproken bij tattoo-shop Hanky Panky van Henk Schiffmacher op de Oudezijds Voorburgwal, in het wallengebied. Toen ik binnenkwam was Henk net bezig om bij Jack Irons (de drummer) zijn eerste tattoo te zetten. Daarna wisselden de Peppers van stoel en gingen de bandleden in de tussentijd op bezoek bij de meisjes. Bij gitarist Hillel Slovak, die enkele maanden later zou overlijden aan een overdosis, tatoeëerde Henk een dolfijn en daarna begon hij aan een tattoo op de arm van Anthony. Vervolgens was Flea aan de buurt. Die wilde zijn naam op zijn hoofd getatoeëerd hebben. Ziet er geweldig uit zei ik waarop Flea aan mij vroeg: “wil je ook een tattoo?” Ik bedankte vriendelijk voor het aanbod. Vandaag de dag loop ik nog steeds rond zonder enige tattoo, maar ik kan wel zeggen dat ik erbij was toen de Chili Peppers op de Wallen hun eerste Hanky Panky tattoo kregen.

Foto © 1988 Patricia Steur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *