Vrijdag 6 november: 13e editie Funked Up

Funked Up Leiden 6 nov 2015Vrijdag 6 november vindt in het Scheltema Complex in Leiden de 13e editie plaats van Funked Up, een serie funk gerelateerde evenementen in Leiden. Net als in 2015 werkt de organisatie van Funked Up ook dit jaar weer samen met het Leids International Film Festival (LIFF) dat tot 8 november duurt.

Het belooft vrijdag a.s. een feestelijke funkavond te worden want een van de grote verrassingen van eerdere Funked Ups keert terug naar Leiden. Het gaat om de energieke Zwolse jazz, hip-hop en funkformatie The Cool Quest die het evenement afsluit in de grote zaal. De groep heeft een bijzonder succesvol jaar. Nadat de band in februari 2015 werd verkozen tot 3FM Serious talent, met bijbehorende airplay, was het hek van de dam. De touragenda stroomde vol met optredens op de meest uiteenlopende festivals en clubs, soms zelfs twee op een dag. Onlangs won The Cool Quest de Radio 6 Soul & Jazz Award in de categorie ‘Beste Groep’.

Voordat The Cool Quest het podium zal betreden presenteert Funked Up voor het eerst de Leidse groep Baskar, een instrumentale hammondband die een uitzonderlijke mix ten gehore zal brengen van Psychedelische funk, afro-beat en jazz. Samengevat: Instrumentale Space Funk.

Freddy and The Gardeneers waren al eens te zien en te horen op Funked Up, maar dan op het kleine podium. Deze band is eveneens van Leidse komaf en brengt een eigenwijze mix van soul, funk en blues. Zij mogen nu de avond openen op het grote podium.

In de kleine zaal treden vrijdag op:
Bona Soul, een gelegenheidsformatie rond bassist Peter Gheysen. Met Sara Lee Vos, Lucas Meijers, Jorn Dal en Geert Sluyter brengen ze volgens de organisatie ‘de lekkerste funk & soul on the spot’.
4 Shots And A Positive Note, een formatie geleid door Hugo Knoppert. Zij brengen een mix tussen laidback soul & hip-hop met een positieve vibe, aldus de beschrijving.
Jansen & Janssen, als ‘plaatjesdraaiende professoren’. Zij zullen de avond afsluiten met hun rijke collectie aan funk, soul & motownplaten.

Aanvang: 20.00 tot 2.00
Kaarten kosten €10,- in de voorverkoop en op de avond zelf €12,-
Voorverkoopadressen in Leiden: Plato (Vrouwensteeg 4-6), Velvet (Nieuwe Rijn 34) & te bestellen via http://www.scheltemaleiden.nl & www.leidenfilmfestival.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *