Vette Trek

De Fonk - Vette TrekSinds enkele dagen staat ‘Vette Trek’ – de vers afgebakken videoclip van De Fonk – online. De Fonk is een nieuwe Nederlandstalige funkband met als frontman cabaretier/muzikant Kasper van Kooten.

De Fonk stond in augustus vorig jaar op de Uitmarkt en was te gast bij de talkshow van Eva Jinek. Er is inmiddels een website: www.defonk.band. Die vermeldt over het ontstaan en de muzikale keuzes van de band het volgende:

‘Na vele omzwervingen zijn de mannen van de Fonk eindelijk thuis bij de muziek die ze altijd wilden maken: Dikke grooves, vrolijke noten, ongelakte teksten, voeten van de vloer. De oven is heet. De debuut EP bakt af. Producer is Mickey Smid (produceerde ook ‘My Baby’).’

‘Vette Trek’ klinkt prima. De lekkere drums voor de EP, die op 6 maart a.s. officieel zal worden uitgebracht, zijn deels ingespeeld door Van Kooten zelf én – voor de extra pompende groove – door niemand minder dan Gotcha! drummer Martijn Bosman. Mastering is gedaan door een oude Motown-bekende: geluidstechnicus Bob Olhsson.

Live bestaat De Fonk uit: Kasper van Kooten (lead vocals), Bram van Els (gitaar) en Jasper Boeke (bas) met als uitbreid-Fonkers: Milan Breukers (drums), Boele Weemhoff (toetsen), Bart Rijnink (vocals & toetsen) en Lara Kowsoleea (vocals)

De video ‘Vette Trek’ is geregisseerd en ge-edit door Daan van Schijndel van Davasch Media.

‘Vette Trek’ is ook te beluisteren op Spotify en te downloaden bij iTunes. De EP van De Fonk wordt zondag 6 maart a.s. gepresenteerd in Club Winston, naast het gelijknamige hotel in de Warmoesstraat aan de rand van de rosse buurt van Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *