The Cool Quest komt met nieuwe muziek, bandlid en tour

{0 Comments}

Muzink, dat het dagelijkse management en de boekingen verzorgt van The Cool Quest, stuurde de redactie van Funkblog het volgende nieuws over de succesvolle funk en hiphopband uit Zwolle.

The Cool Quest 2015

2015 was het jaar van The Cool Quest. Na een succesvolle start op Noorderslag volgden 120 shows in binnen- en buitenland, de titel 3FM Serious Talent, 4 optredens bij De Wereld Draait Door en een Radio 6 Award voor ‘Beste Groep’. De Funky Hip Hop band is dus zeker geen onbekende meer in het muzikale landschap.

Moeilijke beslissing
Na een druk festivalseizoen is de band opnieuw de studio in gedoken om te werken aan nieuw materiaal. Dit is ook het moment dat saxofonist Arjen Schipper heeft besloten om te stoppen:

“Na dit mooie jaar werd het voor mij duidelijk dat het tijd voor mij is om een andere weg te gaan. Ik heb een geweldige tijd gehad met The Cool Quest, iets om voor altijd op terug te kijken”. Vincent: “We hebben mooie tijden beleefd, veel meegemaakt. Het is daarom ook jammer, maar we respecteren zijn keuze en wensen hem succes met alles wat komen gaat.”

Gitarist
De beslissing van Arjen heeft er toe geleid dat The Cool Quest op zoek moest naar een nieuw bandlid. Dit was wel even een moeilijk moment, volgens frontman Vincent Bergsma: “Dan moet je als band nagaan wat je belangrijk vindt bij een nieuwe muzikant. Als band staan we toch bekend om het spelplezier dat we uitstralen. We hebben dan ook besloten om een bevriende muzikant, Vadim Neef, er bij te vragen. We hebben allen veel met hem samen gespeeld, dus we weten wat hij kan en dat het klikt. Vadim is een gitarist. Dit zorgt voor vernieuwing in de sound, maar de dynamiek zal niet veranderen en het geeft ook weer nieuwe mogelijkheden en inspiratie. We weten zeker dat dit goed komt samen met hem! Het is en blijft het vertrouwde The Cool Quest.”

Nieuwe muziek
De band is in de nieuwe bezetting meteen de studio in gedoken. Verdeeld over het jaar 2016 zal The Cool Quest met regelmaat nieuwe muziek releasen. Te beginnen met een nieuwe EP in het eerste kwartaal die wordt vooraf gegaan door de release van een nieuwe single.

Nieuwe tour
Met een compleet nieuwe show en vernieuwde sound begint The Cool Quest het nieuwe jaar met een tour, die wordt afgesloten in Paradiso: 22/01 Luxor Live, Arnhem – 30/01 De Meester, Almere – 13/02 Atak, Enschede – 19/02 Theater de Veste, Delft – 26/02 Grenswerk, Venlo – 27/02 Simplon, Groningen – 03/03 Mezz, Breda – 25/03 Neushoorn, Leeuwarden en 15/04 Paradiso, Amsterdam

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*