The Cool Quest heeft geen last van tweede-plaat-syndroom

{0 Comments}

Van Muzink, de manager/boeker van The Cool Quest, ontvingen we het bericht dat de band nog springlevend is. The Cool Quest mag zich volgens Muzink al enkele jaren rekenen tot de meest geboekte acts van Nederland. Op 21 september jl. speelde de band op het prestigieuze Reeperbahn showcasefestival in Hamburg, het Duitse equivalent van Eurosonic/Noorderslag in Groningen.

Drie jaar geleden alweer presenteerde het vijftal hun debuutalbum Funkin’ Badass wat hen een Radio 6 Award voor ‘Beste Groep’ en de titel ‘3FM Talent’ opleverde. Dit zorgde voor een goed gevulde touragenda met optredens op meer dan 65 festivals en interesse van diverse platenmaatschappijen en muziekuitgeverijen. Dankzij YouTube en Spotify en optredens in DWDD kreeg The Cool Quest een sterk groeiende fanbase en traden zij op in Nederland, België, Duitsland en Spanje.

Inmiddels staat de band onder contract bij BMG Talpa Music en is er samen met dit team hard gewerkt aan nieuw materiaal. De creatieve fase ging gepaard met ingrijpende veranderingen, waaronder het vertrek van de saxofonist. Op dat moment was de band reeds de studio ingedoken voor de opvolger van het succesvolle debuutalbum. “De opgenomen tracks konden regelrecht de prullenbak in en we konden weer van vooraf aan beginnen”, legt frontman Vincent Bergsma uit. Hierdoor is het niet alleen een langdurig, maar ook kostbaar project geworden. Stoppen is echter nooit een optie geweest voor The Cool Quest. “Gelukkig hebben we altijd de luxe gehad dat we veel live konden spelen waardoor we niet in de problemen zijn geraakt en onze energie konden behouden. Deze levendigheid ga je terug horen op ons nieuwe album”, belooft Bergsma.

Met de komst van gitarist Vadim Neef is de sound drastisch gewijzigd. De band moest zichzelf opnieuw uitvinden doordat in de nieuwe bezetting een compleet andere dynamiek ontstond. Het geluid heeft zich ontwikkeld tot een elektronische popsound met invloeden uit hip hop en soul. De single Runnin’ verscheen onlangs en geldt als opwarmer voor een nieuw album dat in 2018 uitkomt. 3FM-dj Sander had de primeur. Voordat de single officieel zijn release kende, hoorde je ‘m al op 3FM.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*