Sheila E: perfecte afterparty van Edison Jazz/World

{0 Comments}

Donderdag 21 november a.s. worden voor de zevende keer de Edison Jazz/World prijzen uitgereikt in Muziekgebouw Eindhoven. Het gala eert ‘s werelds beste artiesten in jazz en wereldmuziek. Marcus Miller, van oorsprong funkbassist, krijgt dan de Edison Jazz Oeuvreprijs 2013 uitgereikt. De 54-jarige Miller komt de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen en zal aansluitend optreden met het Metropole Orkest.

Daarna geeft funklegende en powerwoman Sheila E. in de nacht van 21 op 22 november om 01.00 uur een speciale funkshow in de Effenaar in Eindhoven. Candy Dulfer, Shirma Rouse en Sherry Dyanne zijn enkele van de funky friends die aan deze unieke aferparty van de Edison Jazzworld zullen bijdragen.

ICON - Sheila ESheila E. is nog steeds een van ‘s werelds beste vrouwelijke drummers en percussionisten, Ze toert momenteel door Europa om haar nieuwe album ICON te promoten. Hierop staat onder meer het nummer ‘Leader of the Band’ dat ze samen schreef met Prince. De titel slaat op de muzikale loopbaan van Sheila E. Ze speelde met talloze grote artiesten, waaronder haar vader Pete Escovedo, Alphonso Johnson, Phil Collins, Beyoncé, Ringo Starr, George Duke, Lionel Richie, Marvin Gaye, Herbie Hancock en Diana Ross. Daarnaast was ze van grote invloed op de muziek van Prince.

Zelf zegt Sheila E. over ICON: “Dit album is echt voor mijn fans. Alles waarvoor ik jarenlang heb gewerkt, alle ervaringen, lessen, vriendschappen, plezier, mijn leven … dit vat het allemaal samen.”

ICON geeft een muzikaal overzicht van Sheila E. Naast ‘Leader of The Band’ hebben ‘Lovely Day’ en ‘I’ll Give You That’ de funky sound van haar jaren met Prince. ‘Nasty Thang’ en ‘Old Skool’ brengen vooral de groove van Sheila E.. Haar emotionele kant komt naar voren in ‘Rockstar’, ‘Who I Am Now’ en ‘Girl Like Me’. Divers als ze is, blijft ze toch herkenbaar als Sheila E.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*