RitzFlitz (69): HornDogz

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Het album #Wooof – Your Daily Canine Zine van de HornDogz werd al in 2014 uitgebracht. Toch is het zeker de moeite waard om er nu de aandacht op te vestigen. Niet alleen omdat het een funky CD is maar ook vanwege het optreden van de Franse funkband op zaterdag 17 maart 2018 in Grounds te Rotterdam. Voor zover ik weet is dit hun eerste concert in Nederland. Hoogstwaarschijnlijk zullen Amp Fiddler, Fred Wesley, Greg Boyer, Bibi Tanga, Lige Curry, Mary Griffin, Michael “Clip” Payne en andere gasten niet meespelen zoals op #Wooof, maar ik ben wel benieuwd wat ze live gaan brengen.

HornDogz is een trio producers die zichzelf “three crazy dogs” noemen. Ze stonden op het podium met  Alpha Blondy, George Clinton, Amp Fiddler, Tony Allen, Frank McComb, Dele Sosimi, Juan Rozoff, Bibi Tanga, Jim Murple en nog veel meer. Oprichters Eric “Shrizzadelic” Rohner (sax, zang), Gilles “C-Freak” Garin (trompet, zang) en Rico “Adiko” Kerridge (gitaar, zang) leerden elkaar kennen bij de Franse P-Funk groep Malka Family, waar zij toen deel van uitmaakten. Na meer dan 15 jaar op tour te zijn geweest, samen of afzonderlijk, herenigde het trio zich in de groep Greements de Fortune, de huisband van het Franse tv-programma “Salut Les Terriens”.

In 2010 zocht George Clinton een blazerssectie voor zijn Europese P-Funk All Stars tour. Dat werden de HornDogz, een naam die werd verzonnen door Clinton’s bassist Lige Curry. Voorafgaand aan #Wooof verscheen in 2013 een EP getiteld Dogfood Volume 1. In 2017 kwam hierop een vervolg: Dogfood Volume 2. Nu hebben de HornDogz hun zinnen gezet op een plaat met Dr. Funkenstein himzelf.

Het veertien nummers tellende album #Wooof – Your Daily Canine Zine is in zijn geheel prima. Er staan geen slechte nummers op. De songs variëren van funky tot zeer funky. Zelfs de enige ballad is fraai. De twee bewerkte covers die erop staan, Rock Steady van Aretha Franklin en Move on up van Marvin Gaye, zijn ook in orde.

Hieronder kun je zelf een oordeel vormen, mocht je de band en de CD nog niet kennen.


En een remix van één van de nummers:

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*