RitzFlitz (53): Electric Love

Door DJ Ritz

Om eerlijk te zijn had ik tot halverwege vorige week nog niet eerder van de band Electric Love gehoord. Net zo min als van de uitstekende zangeres SaraLee Vos. De groep had wat mij betreft ook SaraLee Vos’ ‘Electric Love’ mogen heten want Electric Love wordt gedragen door de vocale talenten van de zangeres. Ook wist ik niet dat SaraLee bij een zeker publiek bekend is geworden vanwege haar deelname aan ‘The Voice of Holland’. Dat zijn van die programma’s die volledig langs me heen gaan.

Van Electric Love is vrij recent het elf nummers tellende album Mean Machine verschenen. De plaat is alleen als LP en als digitale download te bemachtigen. De LP die ik heb ontvangen klinkt als een klok en is erg goed opgenomen met een lekker diep modern geluid. Aan de opnames en het geluid is duidelijk aandacht besteed.

De plaat begint met het titelnummer Mean Machine waar meteen de fraaie funky soulstem van SaraLee opvalt. Het is een leuke track om mee te beginnen waarbij de lekkere blazers het nummer compleet maken. Het volgende nummer, Lonely Boy, is een poppy nummer dat aardig in het gehoor ligt. Track 3 Dancing to the rhythm (boom boom) doet me op de een of andere manier denken aan Prince, met name aan het door Prince opgerichte damestrio Vanity 6. Waarschijnlijk door de manier van zingen. Song vier Lucas got a party is een funky nummertje dat in mijn beleving zo op een origineel Amerikaans funkalbum had kunnen staan. Het doet denken aan werk van Chaka Khan. Track vijf en zes, Electric Love en Monsanto, zijn popachtig waarbij de laatste een Afrikaanse feel heeft.

Kant twee van de LP begint met Freedom, een mid-tempo soulnummer met een jazzy tintje. Hierbij vallen opnieuw de fraaie zangstemmen op. Track 8 Tantric lover is een popnummer met een Aziatisch accentje. Nummer 9 Dumb is dub-reggae en zit aardig in elkaar. De een na laatste song Drop by is een mooi soulnummer. Ik wil nogmaals SaraLee’s zangtalenten roemen want zo’n nummer als dit had op zo op een album van een internationaal bekende (soul)zangeres kunnen staan. Het album eindigt met Twisted sorta love. Een rustig beginnende soulsong gezongen door SaraLee en Lodewijk van Gorp, die ook een goede zangstem heeft. Het nummer gaat halverwege over in mid-tempo met fraai saxofoonspel.

Zoals uit de beschrijving naar voren komt is Mean Machine een nogal gevarieerd en wisselvallig album. Naar mijn idee zou SaraLee met haar zeer grote zangtalent ook zo maar een topfunky plaat kunnen maken. Wellicht kan ze eens contact opnemen met Susanne Alt om te vragen hoe dat moet. Nu is het gewoon een leuk album. SaraLee kan volgens mij nog (veel) meer uit haar talent halen als ze echt de funky kant opgaat, al is de markt daarvoor minder groot.

Zondag 29 januari a.s. vindt rond het verschijnen van Mean Machine een releaseparty plaats in de kleine zaal van Paradiso waar kunstenaar Sven Meijers (Artvark) met behulp van zijn tekentablet en beamer projecties en visuals zal vertonen op de muziek van Electric Love.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *