RitzFlitz (5): Charles Glenn

Door DJ Ritz

Ozone - Walk OnCharles wie? Als ik Ozone zeg, gaat er waarschijnlijk bij de meeste lezers wel een lichtje branden of een belletje rinkelen. Charles Glenn was de bassist van deze geweldige band. Hun debuut LP ‘Walk On’ uit 1980 hakte er al meteen heftig in met extreme blaaspartijen en een even fantastische ritmesectie waarbij vooral het lekkere funky baswerk van Charles opviel.

Meesterwerk
‘This is funkin’ insane’, is een van de nummers van het debuutalbum. En dat was het rond die tijd zeker: echt ongehoord goed. Voor mij één van de allerbeste albums uit die periode. Een meesterwerk dus. De plaat klinkt anno 2014 nog steeds ‘vers’.

Gelukkig was Ozone in de korte periode dat ze actief waren (slechts 4 jaar) behoorlijk productief. In totaal leverde de band vijf albums af:

  • Walk On (Motown, 1980)
  • Jump On It (Motown, 1981)
  • Send It (Motown, 1981)
  • Lil’ Suzy (Motown, 1982)
  • Glasses (Motown, 1983)

Van alle vijf bezit ik de originele LP, maar ik vond het toch erg prettig dat de albums later ook op cd verschenen. In 2012 kwam eindelijk ‘Walk On’ uit. ‘Send It’ en ‘Glasses’ waren al eerder verkrijgbaar op cd. Van elk album staat onderaan dit artikel een link naar een albumtrack.

The Bass King
Charles-Glenn-The-Bass-King
Ozone-bassist Charles Glenn heb ik speciaal genoemd omdat hij in 2007 onder zijn eigen naam een soloalbum heeft  uitgebracht: ‘The Bass King’. Ook dat is een geweldige cd en zeer zeker aan te bevelen! Op de website van Charles kun je in de media-sectie fragmenten van ‘The Bass King’ beluisteren. Let vooral op ‘In the dark’ en ‘King’s Jam’. Zulke Nasty Funk hoor ik graag! Van ‘The Bass King’ staan (nog) geen nummers op YouTube dus moeten de Funkblog-lezers het doen met de (korte) fragmenten op de website, of anders de cd gewoon kopen.

Non-stop
In 2011 heeft Glenn een tweede soloalbum uitgebracht, getiteld: ‘Non-Stop’. Helaas alleen als download. Ik prefereer toch de ‘echte’ cd’s. Mocht iemand weten of dit album als cd is/wordt uitgebracht en er nog meer werk van hem bekend is, behalve muziek van Little Richard waarmee Glenn 20 jaar heeft opgetreden en waarschijnlijk veel centjes heeft verdiend, laat dat dan even weten middels een reactie op dit artikel of stuur een bericht aan de redactie van Funkblog.

Dan volgen hier de beloofde links naar de funky Ozone-tracks:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *