RitzFlitz (111): Ghost-Note

Door DJ Ritz

Deze week is het album Mustard n’ Onions van Ghost-Note verschenen. Het is een behoorlijke tijd geleden dat ik zo’n uitstekend nieuw funky album heb gehoord. Bijna 80 minuten goede muziek. De 15 tracks die het album telt kunnen probleemloos achter elkaar worden afgespeeld. Ik had in elk geval geen moment de neiging een nummer na een minuut te skippen. Als je de drie clips van de plaat die ik op YouTube heb gevonden en hieronder heb geplaatst beluistert, begrijpt de lezer vast wat ik bedoel.

De op percussie gestoelde Amerikaanse band Ghost-Note is afkomstig uit Dallas, Texas en wordt sinds het ontstaan in 2014 geleid door drummer/bandleider Robert Sput Searight en percussionist Nate Werth, beiden bekend van Snarky Puppy. Bassist MonoNeon (Prince), toetsenist Dominique Xavier Taplin (Toto) en de saxofonisten/fluitisten Michael Jelani Brooks, Jonathan Mones en Sylvester Onyejiaka maken eveneens deel uit van de groep. Ghost-Note is in feite een collectief van topmusici, samengebracht in een op groove gebaseerde funk-, hiphop- en jazzgroep die de aandacht trekt van een wereldwijd publiek.

Phierce Photo | Keith Griner

Met Mustard n’ Onions, de opvolger van het veelgeprezen album Swagism uit 2018, brengt de Ghost-Note de funk naar een nieuw niveau. Marcus Miller speelt ook op een nummer mee. Van de super-swingende track Phatbacc vind je een studio-versie op Mustard ’n Onions. De live-versie, die eveneens erg funky is, was er eerder en had ik al eens onder de aandacht gebracht in RitzFlitz 95. Hieronder tref je ‘m opnieuw aan. Ik zou zeggen: druk op play en enjoy!

Mustard ’n Onions kan op Bandcamp worden bemachtigd als CD of als download.Phatbacc (de live-versie):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *