RitzFlitz (109): Vincen García

Door DJ Ritz

Wie funkgitarist Cory Wong volgt op YouTube heeft geconstateerd dat in verband met het afzeggen van zijn bassist Sonny T. (ex-New Power Generation), hij Vincen García heeft gevraagd om Sonny tijdens zijn recente Europese tournee te vervangen.

De technisch zeer vaardige Spaanse bassist García had ooit een berichtje naar Wong gestuurd en daarin vermeld: ‘als je een bassist nodig hebt, neem dan contact met me op’. En dat deed Wong. Voor de resultaten van de samenwerking vind je helemaal onderaan dit stukje beelden van een volledig concert van Cory Wong in poptempel Ancienne Belgique in Brussel met Vincen García op bas. Met de constatering dat Vincen een zeer waardige vervanger is van Sonny T. is volgens mij niets teveel gezegd.

In september 2023 heeft García een solo-album uitgebracht met 10 tracks. De muziek op ‘Ventura’, want zo heet het album, duurt bij elkaar een minuutje of 35, niet zo’n lange plaat dus, maar er staan wel een aantal funky topnummers op. Hieronder twee voorbeelden die ik ook op YouTube vond.

Het album is alleen als download te verkrijgen en ook in zeer hoge resolutie en klinkt als een klok. Het (lage) geluid zoemt de huiskamer binnen.

Hieronder een lovende reactie op het album die ik op een downloadsite tegenkwam:

“Sizzling funk fusion here, from this Spanish bassist. He is really adept at those 16th notes, Jaco/Rocco fingerstyle funk rhythms, using them to propel tracks like initial single, Aprieta, and the equally impressive Expresso. He also excels with the thumb too, whipping out the Wootenesque chops for the solo in Alt-F4.”

Een zeer aanbevelenswaardig album dus! Zeker voor degenen die, net als ik, uitstekend baswerk wel kunnen waarderen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *