Interplanetary Insects

Door Yo! No-D 4 P

In de schijnwerpers, of beter gezegd in de verzengde hitte die dag maakte het funktrio Interplanetary Insects op 9 september 2023 zijn debuut op het VoorstraatNoord festival in Dordrecht. De respons was niets minder dan fenomenaal.

De kiem voor dit opkomende funkfenomeen werd geplant toen drummer Henk van Zeijst en gitarist Mark Eckhardt in september 2022 werden geïnspireerd door een meesterlijk optreden van The Fearless Flyers in Vredenburg. Gevoed door dit enthousiasme werkten ze met bassist HenkJan Bax, aan hun repertoire en ontstonden originele composities zoals “Flea” (met een knipoog naar drummer Nate Smith), “Bee,” en “Take Off & Fly.” Deze nummers vormden de basis voor de unieke sound die Interplanetary Insects belichaamt.

De bandnaam zelf kwam voort uit deze muzikale exploratie, waarbij de leden zich lieten inspireren door vooraanstaande Funkateers. Een ode aan de Deense funkbassiste Ida Nielsen, getiteld “What We Gonna Do On A Sunday Afternoon? Well, we go Funk with Ida,” ontstond na het bijwonen van haar vette optreden in Q-factory.

Het trio is ondertussen een kwartet geworden, met de Amerikaanse zanger/trombonist Clarence Davis in de gelederen, wiens komst mede geïnspireerd is door de track “Fred,” een nummer dat niet alleen de muzikale horizon verbreedt maar nu dus ook de band zelf.

De Interplanetary Insects zijn meer dan ooit klaar om de vaderlandse funkscene te veroveren met hun grensverleggende sound en een bezetting die de energie van funk en soul tot nieuwe hoogten tilt.

Blijf FunkBlog.nl volgen voor meer exclusieve updates over deze opwindende funkband dat zijn vleugels uitspreidt en de kosmos van de muziek verkent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *