RitzFlitz (106): STR4TASFEAR

Door DJ Ritz

Ongeveer anderhalf jaar na het verschijnen van Aspects (zie RitzFlitz 96) komt Str4ta met een tweede release getiteld STR4TASFEAR. Het is wederom het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen Gilles Peterson en Jean Paul “Bluey” Maunick, mannen die zoals bekend hun funksporen ruimschoots hebben verdiend in de Brit-funkwereld en daarbuiten.

Het album STR4TASFEAR is verkrijgbaar op digitale, cd- en 12″ vinyl LP-formaten en een speciale witte 12″ LP en is uitgebracht via Brownswood Recordings, het label van Peterson. Onder meer te  verkrijgen op Bandcamp.

Aan de totstandkoming van STR4TASFEAR hebben diverse vooraanstaande Britse muzikanten meegewerkt, waaronder Omar, die zijn keyboardwerk laat horen in Why Must You Fly en Galliano-zangeres Valerie Etienne die te horen is op het nummer Find Your Bounce. Ook Emma-Jean Thackray is van de partij, op vocals en trompet op Lazy Days.

STR4TASFEAR telt bij elkaar 15 nummers. Het album duurt 58:30 en kan gerust in zijn geheel worden gedraaid. Dan hoor je bijna een uur lang erg lekkere, groovende muziek. De conclusie over de nieuwe  release van Str4ta is eigenlijk exact hetzelfde als ik in RitzFlitz nr. 96 had geschreven over Aspects waar eveneens 15 tracks op staan. Alleen de albumtitel is anders.

Het album getiteld ‘STR4TASFEAR’ telt vijftien nummers waarvan er eigenlijk geen een uit de toon valt. Alle tracks liggen prettig in het gehoor. Het is typische Brit-funk en daardoor duidelijk te herkennen. De muziek van STR4TA heeft net niet dat rauwe randje dat bijvoorbeeld Amerikaanse funkbands meestal wel hebben, maar het is er niet minder swingend om”.

Degenen die Aspects een vrolijk plaatje vonden, zullen STR4TASFEAR ook zeker waarderen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *