Popmagazine Heaven doet nu ook aan Funk

{0 Comments}

Popmagazine Heaven cover mei-juni 2014Nadat we ons er vorig jaar over hebben beklaagd dat muziekbladen nauwelijks aandacht besteden aan funkmuziek (wat reden was om Funkblog te beginnen), terwijl het genre sterk aan populariteit wint sinds 2012/2013, verraste OOR ons met een uitgebreide recensie van het concert dat Bootsy Collins op 21 februari dit jaar gaf in Paradiso.

In 2013 stelde de hoofdredactie van OOR nog: “wij zijn niet zo van de funk (…) Ik heb niet eens een funkkenner meer in het colofon…””. OOR heeft de kritiek gelukkig ter harte genomen. Zie: OOR doet weer aan Funk.

Hetzelfde geldt nu ook voor popmagazine Heaven, dat voornamelijk artikelen en recensies plaatst over rock, folk, blues en reggae en nooit eens een funkartiest aan het woord laat. Tot heden, want in de nieuwe editie van Heaven staat een interview met funkbassist Bootsy Collins, geschreven door Peter Schong, die lang moest wachten om de sterbassist te kunnen spreken. Dat gebeurde uiteindelijk een uur voor Bootsy’s optreden in Paradiso. Peter beschrijft het decor en de omstandigheden in de kleedkamer als volgt:

‘De  zwakverlichte, rommelige kleedkamer oogt even funky als haar tijdelijke bewoner. Over de leuning van een sofa hangt een paars glitterpak. Bootsy zit onderuitgezakt op een fauteuil. Op zijn gezicht zijn onverwoestbare grijns en een stervormige spiegelbril.‘  

Het hele interview met Bootsy is ook te lezen op Peter’s eigen website Boogie Down!, waar ook interviews te vinden zijn van Peter met onder andere Larry Graham, Bobby Womack, Dr. John, Lord Finesse, Raphael Saadiq, Michael Franti, Ice Cube en Guru.

Bootsy Collins, photo taken by Michael Weintrob

Bootsy Collins, photo taken by Michael Weintrob

  

 

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*