George Clinton in Paradiso (update)

{0 Comments}

George Clinton in Paris 24 juli 2014In 2014 komen Nederlandse funkliefhebbers eindelijk goed aan hun trekken. Na een succesvol optreden in Paradiso in februari is Bootsy Collins eind juni/begin juli alweer te zien in Groningen en in Utrecht. En het programma van North Sea Jazz 2014 liegt er ook niet om.

Evenals in 2013 geven George Clinton & Parliament/Funkadelic ook dit jaar in de maand juli weer een concert in Paradiso, om precies te zijn: op 27 juli. Dat meldde onze correspondent Funkateer Genius gisteren op zijn Facebook-pagina. Het optreden is onderdeel van Clinton’s Europese zomertoer.

Het Franse Funk-U Magazine kondigde al eerder op haar website een optreden van Clinton aan in Parijs op 24 juli in het circustheater Cabaret Sauvage, in Parc de la Villette. Belangrijke factor bij Europese tours van funkartiesten is dat er in Parijs kan worden opgetreden, daarna worden podia en promotors in andere landen op de hoogte gebracht. Want funk trekt volle zalen in Frankrijk, en vooral in Parijs. 

Verantwoordelijk voor de Franse concerten van Bootsy en George, maar ook voor die van Chic feat. Nile Rodgers, Kool & the Gang, Earth, Wind & Fire, Tower of Power en andere groove-acts, is Loïc Ysnel, de grote baas van Groove! Production. In 2013 haalde Loïc Seven Eleven naar Parijs om het verwende Parijse publiek in Le Trianon, voorafgaand aan het concert van George Clinton & Parliament/Funkadelic, te trakteren op een extra funkconcert. Eentje van Nederlandse bodem. Dat was toen een geslaagd idee van de hoofdredacteur van Funk-U Magazine.

Cabaret Sauvage Paris

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*