P-Funk toetsenist Danny Bedrosian in de spotlight

Alexander ‘Funkateer Genius’ P-Funk is als oud-redacteur van P-Views nog altijd zeer goed op de hoogte wat zich allemaal in de P-Funkwereld afspeelt. Op zijn Facebook-pagina deelt Alexander het nieuws dat Casio America Inc. P-Funk toetsenist Danny Bedrosian deze maand in de spotlight heeft gezet.

Danny Bedrosian in the spotlight

Stephen Schmidt, vice-president van Casio Electronic Musical Instruments Division, zegt erg blij te zijn met Danny Bedrosian als Casio Artiest. “Accomplished musicians of Danny’s caliber need high-performance tools to sound their best, and we’re pleased that Danny prefers to use Casio’s latest instruments during his creative process,” aldus Schmidt. Andere musici met een endorsement van Casio zijn Larry Dunn, Steve Weingart, Victoria Hermann en Tom Brislin.

Bedrosian tourde deze zomer in Europa met George Clinton & Parlement/Funkadelic en speelde op verschillende festivals en clubs in Servië, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk, Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Later deze maand verschijnt op Bedrosian’s eigen Bozfonk Moosick label een nieuw album getiteld My Oldest Friend. Aan de plaat werkten onder andere mee: Michael ‘Clip’ Payne, Lige Curry, Garrett Shider, Ani Bedrosian, Sean Gorman, David Cobb en Adam Trull. Via de officiële website van de toetsenist www.dannybedrosian.com is My Oldest Friend als pre-order te bestellen. De foto op de albumcover is gemaakt door Mie McKnight.

Danny Bedrosian - My Oldest Friend

Daniel Peter Bedrosian werd geboren in Lawrence Massachusetts als derde kind van het klassiek geschoolde pianistenechtpaar Peter en Jeanne Bedrosian. Muziek kreeg Danny met de paplepel ingegoten. Op 5-jarige leeftijd gaf hij al zijn eerste klassieke pianorecital. Als vroege tiener raakte Danny geïnteresseerd in P-Funk hetgeen in 1998 resulteerde in de oprichting van Sweet Motha’ Child, een uit 18 leden bestaande funkband met New England als thuisbasis. Bedrosian was de bandleider, toetsenist, leadzanger, arrangeur, manager, boekingsagent, tekstschrijver en componist van de groep. Onder zijn leiding bracht Sweet Motha’ Child in totaal 6 albums uit. Danny speelde ook mee met andere bands uit de regio. Het laatste album van Sweet Motha’ Child getiteld Monofunksitism verscheen in 2003. Ondertussen rondde Danny zijn Midden-Oosten studie af aan de universiteit, verhuisde naar Tallahassee Florida en solliciteerde daar bij zijn grote inspirator George Clinton. Hij begint als techneut in de studio van George maar al gauw mondt dat uit in sessiewerk en live-optredens. In 2004 verschijnen enkele van die concerten met George Clinton & Parliament/Funkadelic op CD en/of DVD, waaronder een optreden op het Montreux Jazz Festival in Zwitserland.

Danny Bedrosian and Secret Army

Het eerste soloalbum van Danny Bedrosian Som’n Fierce verscheen in 2005. Meer soloplaten volgden. Op dit moment is Bedrosian CEO, Producer & Engineer van zijn eigen productiemaatschappij en muziekuitgeverij Bozfonk Moosick waar ook de albums van Som’n Fierce, MoonChild, Secret Army en Teresa Jimenez zijn ondergebracht. Behalve het produceren, uitgeven van muziek en optreden met George Clinton speelt Bedrosian toetsen bij de ska en metal groep Chilled Monkey Brains uit Tallahassee. Bedrosian is ook te horen op recente albums van Gotcha, Space Bugs, Ishan Cooper en Less-on.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *