Obscure mixen en funky discoplaten van DJ Maestro in BIRD

De Rotterdamse jazzclub BIRD kondigt op haar website The Rebirth aan, een speciale clubavond met vrijdagavond 15 juli a.s. DJ Maestro achter de draaitafels. DJ Maestro, Martijn Barkhuis in het dagelijks leven, spinde afgelopen weekend nog op het North Sea Jazz Festival.

DJ Maestro - De obscure mixes en platen

Na zijn geboorte in 1970 in Groningen groeide Maestro op in een muzikaal gezin. Op zijn zevende kreeg hij al een viool in zijn handen gedrukt en ging toen in jeugdorkesten spelen. Hoewel hij als twintiger zijn hart verloor aan de Amsterdamse clubscene, is die klassieke achtergrond nog altijd goed te horen aan zijn originele keuzes, aan zijn perfecte opbouw en vooral: aan zijn vlekkeloze manier van mixen. Daarnaast bezit Maestro over de gave om vergeten klanken nieuw leven in te blazen. Zijn Blue Note Trips, de acht compilaties die hij maakte voor het legendarische jazzlabel Blue Note, werden een wereldwijd succes. Het zorgde er niet alleen voor dat Maestro vijf platina platen kreeg, een van de meest indrukwekkende vinyl-collecties van Nederland kon opbouwen en al jaren de wereld over reist om in prestigieuze clubs te draaien, maar ook dat hij geldt als de man die jazz ontdeed van zijn stoffige imago. Daarom werd hij na Blue Note door het label Verve gevraagd om ook in hun archieven te duiken en wederom een ijzersterke compilatie samen te stellen.

Vervolgens tekende Maestro een platencontract bij Bethlehem Records in New York, de platenmaatschappij waar Nina Simone ooit debuteerde. Ook voor Bethlehem doet Maestro waar hij zo goed in is: jazz-artiesten van weleer opnieuw op de kaart zetten, te beginnen met Nina Simone waarvan het album ‘Nina Simone Little Girl Blue Remixed’ het succesvolle resultaat is.

In BIRD laat Maestro aanstaande vrijdag zijn meest obscure mixen horen, naar welke discoplaten hij het liefst luistert en welke funky vinylplaten hij allemaal in huis heeft. Tijdens The Rebirth wordt Maestro live bijgestaan door percussionist Gerardo Rosales en trompettist Jacob Smit en tovert hij BIRD om tot een kolkende funkmachine. Om een voorproefje te geven wat het publiek kan verwachten selecteerde Maestro voor BIRD alvast wat tracks waaronder deze:

Byron The Aquarius – Moments In Life

Cerrone featuring Tony Allen – 2nd Chance

Kerri Chandler – We Can

Fouk – Gruff

Shafiq Husayn featuring Anderson .Paak – It’s Better For You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *