Con Brio in Nederland

{0 Comments}

Combineer de dansbare hardcore funk van Sly & the Family Stone en James Brown met de zwoele soul van D’Angelo en Prince en je krijgt Con Brio. Deze betrekkelijk nieuwe Amerikaanse funkband is het levende bewijs dat de opzwepende muziekstijl generaties lang meegaat.

Hoewel het sextet uit San Francisco pas in 2013 werd opgericht, klinkt Con Brio alsof ze al decennia actief zijn: up-tempo funk, gespeeld door een retestrakke ritmesectie aangevuld met stuwende blazers en een karakteristiek Hammond-geluid. Morgen staan ze op de Mississippi-stage, een van de leukste podia van het North Sea Jazz Festival.

Con Brio

De band wordt geleid door zanger-gitarist Ziek McCarter die met een soulvol stemgeluid en een dynamische podiumpresentatie wereldsterren als Pharrell Williams en Bruno Mars naar de kroon steekt.

Con Brio, waarvan vorig jaar de debuut-EP Kiss The Sun verscheen, is genoemd naar een Italiaanse term of uitdrukking die het best vertaald kan worden als ‘met vuur’. De funkmachine had geen betere bandnaam kunnen bedenken. Dat meldt de website van North Sea Jazz.

In juni kwam het debuutalbum Paradise uit, prachtig gerecenseerd door Sjeng Stokkink in Jazzism, met aansluitend een internationale tour waar het North Sea Jazz-concert op 9 juli in Rotterdam onderdeel van is. Daarna speelt de band in London, Parijs, Gent, Nice en op 17 juli op het Valkhof Festival in Nijmegen. Vervolgens vertrekt Con Brio naar Japan voor drie optredens op het Fuji Rock Festival.

ConBrio-TourPoster-2016

In het najaar komt Con Brio terug naar Europa voor een clubtour met onder meer optredens in Doornroosje in Nijmegen (27/11), in het heropende Jazzcafé De Spieghel in Groningen (28/11), in de kleine zaal van Paradiso (29/11), in de Muziekgieterij in Maastricht (1/12), in de Rotterdamse jazzclub BIRD (6/12) en in TivoliVredenburg in Utrecht (7/12).

 

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*