North Sea Jazz Club vraagt faillissement aan

{0 Comments}

Vanochtend om 8.17u berichtte Het Parool op haar website dat de North Sea Jazz Club op het Westergasfabriekterrein nog diezelfde ochtend het faillissement heeft aangevraagd. Na bijna vijf jaar betekent dit het einde van een unieke jazzclub in Amsterdam waar veel funkconcerten hebben plaatsgevonden en zelfs nog op het programma staan, zoals een optreden van de Amerikaanse Fatback Band op donderdag 2 maart. Funkblog heeft daar vaak over geschreven.

Aanvankelijk beweerde Het Parool dat gesteggel over de naam ‘North Sea Jazz Club’ de horecagelegenheid de das om zou hebben gedaan. Al snel bleek er meer aan de hand te zijn. Het Parool paste het oorspronkelijke bericht vlug aan nadat Mojo-directeur Jan-Willem Luijken en de directie van de Westergasfabriek hadden gereageerd op het bericht.

Er zouden al langer financiële problemen zijn en twijfels over de programmering. Om die reden heeft het North Sea Jazz Festival de samenwerking met de North Sea Jazz Club onlangs beëindigd. Mark de Kruijk, directeur van de Westergasfabriek, bevestigt dat het faillissement is gestoeld op de financiële problemen en niet op ‘gesteggel over de naam’. Er zou al vier maanden geen huur zijn betaald.

Voor het personeel, dat het nieuws gisteravond te horen kreeg, is het natuurlijk verschrikkelijk. Op de Facebook-pagina van de North Sea Jazz Club laten ze het volgende weten:

Lieve muziekvrienden,

Het is helaas waar. De North Sea Jazz Club heeft gisteren faillissement aangevraagd.

We zijn gebroken en verdrietig dat “de club” nu definitief de deuren moet sluiten. Vijf jaar lang hebben wij hart en ziel gestopt in de locatie om jullie te kunnen laten genieten van (diner)concerten van jonge talenten en gevestigde namen. Via deze weg willen wij alle artiesten, managers, leveranciers en natuurlijk alle bezoekers bedanken voor hun komst de afgelopen jaren. Zonder jullie was er geen beginnen aan…

Het is ook voor ons nog onduidelijk of en welke concerten er nog zullen plaatsvinden en welke gedupeerden er terugbetaald zullen worden. Wij hopen jullie zo snel mogelijk op de hoogte te kunnen brengen via social media en/of onze website.

Namens het hele North Sea Jazz Club team

De redactie van Funkblog wenst het North Sea Jazz Club team veel sterkte. We hopen stiekem op een doorstart.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*