Muziek van OctavePussy verkrijgbaar bij CD Baby

{3 Comments}

Muziek van OctavePussy is sinds kort verkrijgbaar als download bij CD Baby, en staat via CD Baby onder andere ook op muziekplatforms als iTunes en Spotify. Dat meldt Edwin Konings aan Funkblog. Edwin is een van de oprichters van de Haagse funkband. De broers Joris en Steve van Rijn en Sanne Steusel waren de andere musici die in 1996 verantwoordelijk waren voor de geboorte van het Nederlandse P-Funk collectief OctavePussy. Het waren de hoogtijdagen van de Nederfunk. Sanne Steusel heet tegenwoordig Sanne Staarink en presenteert in de ochtend RTL Nieuws.

Het duurde tot 2001 voordat OctavePussy met een officieel debuutalbum kwam en ging optreden. Die plaat kreeg de titel Propagations Of The Classical Groove. In hetzelfde jaar namen ze twee nummers op met George Clinton en enkele leden van Parliament-Funkadelic voor het follow-up album (The Life Of The) Funkshipz Captain (2004), uitgebracht door het Amsterdamse platenlabel Funk to the Max Records.

OctavePussy

OctavePussy heeft in de loop der jaren verschillende bezettingen gekend, maar de kernleden zijn er nog steeds: Joris & Steve van Rijn, Patrick Jordens en Erwin Latuheru.

Een recente plaat van OctavePussy is Assfunk (2015), op 19 maart 2015 op Funkblog besproken door DJ Ritz. De mannen hadden nog volop inspiratie en de smaak van het opnemen te pakken en doken daarom meteen maar weer de studio in voor een opvolger. In 2016 zou de release volgen van If The Funk Don’t Fit maar uiteindelijk werd dit jaar alleen de single GIGMYH uitgebracht, die nu als download te koop wordt aangeboden door CD Baby. Op Girl, I’m Gonna Make You Hot, want daar staat de afkorting GIGMYH voor, zijn onder andere P-Funk All Stars Garrett Shider (gitaar), Greg Thomas (sax) en Bennie Cowan (trompet) te horen. Volgens de laatste berichten komt het album If The Funk Don’t Fit nu uit in februari 2017.

3 Comments…

 Share your views
 1. Wat is dit nou voor een nieuws?
  Gaan we alles opnoemen van waar iets te downloaden of te koop is.
  Ten eerste: octavepussy is het bijna niet waard wat betreft funk. Zo goed zijn ze niet. Dat gelul altijd dat George Clinton meedoet, is niet omdat hij zo goed vind. Man, ik ben bijna 15 jaar business partner geweest van Clinton en als ik iets weet dan is het dat hij voor het juiste bedrag alles doet. Nu misschien niet omdat hij – zo blijkt- eindelijk clean is. Ik vind octavepussy vooral een groep dat zich zeer arrogant opstelt maar totaal niet muzikaal waardig is. Sterker, ik geloof dat mijn advies was om vooral op zoek te gaan naar andere muzikanten (ik noem geen namen)>

  Ten tweede: het is totaal niet bijzonder dat iets te koop of te downloaden is via CDBABY.
  Als dit inderdaad nieuws is wat jullie publiceren dan kan ik elke dag met nieuws komen.

  • Wie is Mappi? Al 15 jaar businesspartner van George Clinton? Ik ken George persoonlijk sinds 1978 en ben nog nooit iemand met de naam Mappi tegen gekomen. Als ik ergens kritiek op heb in welke vorm dan ook dan doe ik dat met vermelding van mijn eigen naam.

   Dus bij deze wie ben je?

   Marcel Visser

 2. Mappie. Mootje vraagt zich ook af wie je bent. Mo is momenteel keihard in training om zijn comeback bij OPY te maken als trombonist.
  Greatz!!!!
  Mr Mo Brain Blow (bekijk voor de aardigheid mijn FB pagina)

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*

{ 3 Trackbacks }