Crowdfunding actie voor George Clinton

{0 Comments}

Texaan ‘AntwaFunk’ LaCraig Webb is met Dr. Funkenstein een crowdfunding actie begonnen waarmee ze in totaal 1 miljoen dollar willen ophalen zodat de masterbanden van vier Funkadelic albums weer in onbelemmerd bezit komen van George Clinton. Het gaat om de platen die destijds door Warner Brothers zijn uitgebracht, te weten: ‘Hardcore Jollies’, ‘One Nation Under a Groove’, ‘Uncle Jam Wants You’ en ‘The Electric Spanking of War Babies’. In 2005 wees de rechtbank de copyrights van deze vier albums toe aan Clinton na een slepend conflict met Clinton’s voormalig manager Nene Montes.

Hardcore Jollies

One Nation Under A Groove

Uncle Jam Wants You

The Electric Spanking Of War Babies

De langdurige juridische strijd met platenbaas en muziekuitgever Armen Boladian om de rechten van de eerste drie, door Westbound uitgebrachte Funkadelic-albums, te weten ‘Funkadelic’, ‘Free Your Mind’ en ‘Maggot Brain’, heeft Clinton uiteindelijk verloren.

Reden dat Clinton geen beschikkingsrecht meer heeft over de vier ‘Warner-albums’ is omdat zijn voormalige advocaten beslag hebben gelegd op de copyrights vanwege onbetaalde rekeningen van in totaal ruim $ 1.7 miljoen. Dit vanwege de vele gevoerde rechtszaken. Van deze schuld had Clinton nog maar $ 340.000 betaald aan het advocatenkantoor.

The P-Funk Alliance Shock & Awe campaign’ die deze maand is gestart duurt een jaar en bestaat uit verschillende fasen. De initiatiefnemers hopen dat minimaal 50.000 P-Funk fans bereid zijn hieraan deel te nemen door een aandeel te kopen van wat zij noemen ‘the NUCLEAR FUNK BOMB PERK’: dat zijn 6 albums op één cd, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale technologie.

The Nuclear (Funk Bomb)

In de incassoprocedure die advocatenkantoor Hendricks & Lewis voerde tegen Clinton beriepen de raadslieden van Clinton zich op een wetsartikel uit de koude oorlog ter bescherming van onvrijwillige overdracht van auteursrechten. De rechtbank legde dat argument naast zich neer (“Mr. Clinton is not entitled to the protections of § 201(e), because he is either an assignee of the original author or he has previously transferred the copyrights voluntarily”), en verplichtte Clinton de copyrights van de vier Funkadelic-albums over te dragen aan zijn voormalige advocaten.

De initiatiefnemers van de SHOCK & AWE CAMPAIGN FUNDRAISER hopen met de opbrengst van deze actie de advocatenrekeningen van Clinton te kunnen betalen en zo de copyrights van de Funkadelic albums weer onder controle te brengen van Dr. Funkenstein himself.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*