Cory Henry & The Funk Apostles

{0 Comments}

Cory Henry & The Funk ApostlesNa een bezoek aan Engeland, dat eindigt met een concert op 16 november in Jazz Café in Camden (Londen), komen Cory Henry & The Funk Apostles naar Nederland. Op 18 november speelt de groep in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Daarna volgt een optreden in Stockholm, maar op 20 november keren Cory Henry & The Funk Apostles terug naar ons land voor een concert in LantarenVenter in Rotterdam en de volgende dag spelen ze in Metropool in Hengelo. De talentvolle Cory Henry heeft al een enorme staat van dienst op het gebied van pop, gospel en jazz. Cory Henry & The Funk Apostles is een nieuw project van Henry dat ook op belangstelling van funkliefhebbers kan rekenen.

Op de website van LantarenVenster wordt de geschiedenis van Cory Henry mooi beschreven:

Cory Henry, vooral bekend door Snarky Puppy, is een multi-instrumentalist en producer met een voor zijn jonge leeftijd indrukwekkende carrière. Zijn voornaamste instrument, het orgel, bespeelt hij sinds zijn tweede. Op zijn zesde speelde hij al in het Apollo Theater in Harlem.

Henry staat bekend om zijn harmonisch rijke spel, dat teruggrijpt op de virtuoze onvoorspelbaarheid van Art Tatum en Oscar Peterson. Hij vangt de volledige breedte van het jazz- en gospelidioom en weet daaruit verrassend nieuw materiaal te produceren. Cory beschikt over enorme technische vaardigheden. Die zijn bij hem echter ondergeschikt aan het vertellen van een verhaal. Daarnaast is hij ook nog eens een formidabel begeleider en blinkt hij uit als producer.

Al op zijn negentiende begon Henry met toeren, waaronder drie jaar met jazzlegende Kenny Garrett. Televisiewerk deed hij onder meer in de Jimmy Fallon Show. Hij werkte met indrukwekkende namen zoals Yolanda Adams, Kirk Franklin, Robert Glasper, Lalah Hathaway, Mary Mary, Michael McDonald, Boyz 2 Men, Bruce Springsteen, The Roots, Betty Wright, en natuurlijk vooral Snarky Puppy, de band waarmee hij de laatste jaren wereldwijd succes heeft.

Cory’s vorige album, First Steps, kwam uit in 2014 en bereikte een eerste plek op de iTunes Jazz Chart. Zijn inspirerende en indrukwekkende YouTube-optredens hebben hem een grote en loyale schare fans opgeleverd. En ook al zet hij zijn talent voortdurend in voor andere bands en artiesten, het werd de hoogste tijd om ook weer een nieuw eigen project te lanceren: Cory Henry & The Funk Apostles!

CoryHenryTheFunkApostles

Cory Henry & The Funk Apostles treden op in de volgende bezetting:

Cory Henry – keyboards
Nick Semrad – keyboards
Andrew Bailie – gitaar
Sharay Reed – bas
Taron Lockett – drums
Cleon Edwards – drums

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*