Calibro 35 lanceert nieuw album in Londen

{1 Comment}

De Italiaanse ‘cinematic’ funkband Calibro 35 kondigt via haar touragent AGMP een nieuw studio-album aan getiteld Decade – vanwege het 10-jarig bestaan – en een concert in Under The Bridge, het bekende Londense poppodium in de wijk Chelsea waar het album zal worden gepresenteerd. Het optreden vindt plaats op zaterdag 12 mei.

Calibro 35 komt oorspronkelijk uit Milaan en was een initiatief van producer Tommaso Colliva en gitarist Massimo Martellotta. De band debuteerde in 2008 met het album Calibro 35. Daarop stonden naast eigen composities bewerkingen van soundtracks uit de jaren ’70 van onder meer Ennio Morricone. Met hun live optredens vergaarden ze meer bekendheid dan met hun album. Ze tourden niet alleen in Italië (beloond met de “Best Italian Tour” award op het festival PIMI/MEI 2009) maar ook in andere Europese landen.

In 2009 stonden ze op festivals in New York en Los Angeles en traden op in Morning Becomes Eclectic, een bekende LA radioshow met live muziek van Jason Bentley op KCRW.

Calibro 35 ging vervolgens zelf muziek voor films componeren en verwierf later nog meer faam toen Dr. Dre en Jay-Z  werk van hen samplede. Het Italiaanse funkcombo deelde het podium onder meer met Roy Ayers, The Headhunters, Sun Ra Arkestra, Sharon Jones en Thundercat. Rolling Stone Magazine noemt Calobro 35 “the most fascinating, retro-maniac and genuine thing, that happened to Italy in the last years”.

De bezetting van de band is als volgt:
Enrico Gabrielli – keyboards, dwarsfluit, sax, xylophone
Luca Cavina – bas
Massimo Martellotta – gitaar, keyboards
Fabio Rondanini – drums
Tommaso Colliva – producer

Discografie:
2008 – Calibro 35
2010 – Ritornano quelli di…
2012 – Ogni riferimento a persone esistenti o a fatti realmente accaduti è puramente casuale
2013 – Traditori di tutti
2018 – Decade

1 Comment…

 Share your views
  1. Wederom geen enkele funk groove te horen bij dit nieuwe album. Als ik in een recensie het woord Funk zie staan hoop ik altijd op echte Funk. Helaas, wederom wordt ik weer teleurgesteld. Met alle respect voor deze band. Ik kan hier echt geen enkele Funk track in herkennen, geen grooves, geen spetterende bas loopjes, Nada! Dit is Booker T Jones van de Jaren 2000. De term Rhythm & Blues is meer op zijn plaats. Zelfs in begin jaren 70 werd dit al geen Funk genoemd. Neemt niet weg dat ik veel respect voor de redactie heb in hun pogingen om Funk Albums te blijven ontdekken en te bespreken.

    Fred Ottenhof

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*

{ 1 Trackback }