Bernie Worrell’s strijd tegen kanker

{0 Comments}

Op nieuwjaarsdag bracht Judie Worrell via Facebook het nieuws naar buiten dat haar man, toetsenwonder Bernie Worrell, lijdt aan kanker. De ziekte, die begon in Bernie’s prostaat, was uitgezaaid naar zijn lever en uiteindelijk naar zijn longen.

Bernie Worrell's strijd tegen kanker
fotografie © 2009 Brian Diescher

Er is bewust voor gekozen om de ziekte niet met chemotherapie (“toxic chemical stew”) maar met natuurgeneeskundige behandelingsmethoden te bestrijden. Om de kosten, geschat op 75.000 dollar, te kunnen betalen zijn vrienden van Bernie en Judie een fundraising campagne gestart onder de naam ‘Help Bernie Worrell Fight Lung Cancer’. Er is tot nog toe, 20.951 dollar opgehaald. Op 3 maart a.s. staat voor Bernie de eerstvolgende behandeling op het programma. Funkblog wenst Bernie en Judie alle sterkte toe.

Op Facebook is fans ook gevraagd om via een andere crowdfunding actie in totaal 10.000 dollar te doneren voor een nieuw solo album van Bernie getiteld ‘Retrospectives’. “Bernie wil dat zijn album wordt uitgebracht als hij nog in leven is,” aldus Judie. De IndieGoGo campagne ‘Bernie Worrell: Retrospectives‘ eindigde op 22 januari met een saldo van 14.305 dollar.

Bernie Worrell (71) speelde keyboards bij Parliament, Funkadelic, Talking Heads en vele anderen en richtte daarna zijn eigen bands op: Bernie Worrell & the WOO Warriors en The Bernie Worrell Orchestra. Op 16 januari trad Bernie op met gitarist Leo Nocentelli en The Meters Experience in de Sweetwater Music Hall in Mill Valley, California. Hieronder enkele video-opnames van dat optreden.Plaats reactie

Your email address will not be published.

*