Arno en Edwin Konings in DWDD

Afgelopen zaterdag verscheen in de Volkskrant een uitgebreid interview met Arno en Edwin Konings, de ‘funky twins’. Daarna stond de telefoon bij hen roodgloeiend. Vanwege onze eerdere publicaties over de tweeling en hun bijzondere band met Sly Stone kwamen ook bij Funkblog verzoeken van journalisten binnen of wij hen in contact konden brengen met de gebroeders Konings.

Gisteravond waren Arno en Edwin Konings te gast bij De Wereld Draait Door (DWDD). Zij vertelden daar in het kort hoe zij Sly Stone hielpen zijn recht te halen, wat hem uiteindelijk 5 miljoen dollar aan schadevergoeding opleverde. Een schijntje want Sly had eigenlijk recht op 80 miljoen, maar 5 miljoen is ’toch best een mooi bedrag’, stelde Arno.

Arno en Edwin bij DWDD 10-2-2015 (2)

De nuchtere Haagse tweeling hebben in de loop der jaren als fans een unieke verzameling opgebouwd van alles wat gerelateerd is aan Sly Stone, tot contracten aan toe. Een van die contracten speelde een hoofdrol in de onlangs door Sly gewonnen rechtszaak. Edwin legde in DWDD uit op welke slinkse wijze Sly door een malafide manager afhankelijk van hem werd gemaakt en daarna in de luren werd gelegd.

Arno en Edwin bij DWDD 10-2-2015 (3)

In november 2014 presenteerden Arno en Edwin tijdens de Mega Platen- en CD Beurs in Utrecht (de grootste platenbeurs van Europa) een tentoonstelling over Sly Stone en de met hem verbonden artiesten en groepen. Eerder publiceerden Arno en Edwin een kleurrijke discografie van Sly & The Family Stone in boekvorm. In het inmiddels uitverkochte boek zat ook een vinyl single van The Stewart Four, een opname uit 1952.

Je kunt het interview dat liefhebber Matthijs van Nieuwkerk (”Sly Stone, de absolute funk superster uit de jaren zestig, zonder hem geen Prince”) had met de broers hier terugzien.

 

 

7 gedachten over “Arno en Edwin Konings in DWDD

 1. Ik heb toch echt een andere mening. Mooi dat ze alles hebben verzameld van Sly Stone. Hell, niemand heeft zo’n geweldige collectie als die tweeling. Maar ze verdienen nu ook aan Sly Stone zonder dat Sly zelf geld binnen kreeg (hun boek). Dat ze uiteindelijk dat contract hebben gestuurd naar de advocaten, is niet meer dan normaal. we moeten nou niet doen alsof de tweeling Sly hebben geholpen. Dan kan je beter die vriendin van Sly die ooit een copy heeft gemaakt van dat contract. Ik verbaas me erover dat ze die status aannemen. Ze doen niks anders dan de andere mensen rondom Sly hebben gedaan: geld verdienen aan Sly. Krijgt Sly bijvoorbeeld een percentage van het boek? Dacht het niet.

 2. Beste Peter,

  Ik ken Arno en Edwin al heel wat jaren en wil daarom reageren op je reactie. De Twinns hebben de enorme verzameling met heel veel liefde, tijd, geld en inspanning bij elkaar weten te krijgen. Dankzij hun staat Sly weer op de kaart en genieten ze meer dan terecht van alle positieve reacties die meer dan terecht hun kant op komen. Dat ze inmiddels Sly zelf hebben ontmoet was als een kroon op hun werk. Dat Sly het wederzijdse respect met hun publiekelijk deelt geeft alleen maar aan dat hij ze koestert zoals een ieder van ons zou moeten doen. Geld hebben ze nooit verdiend want wat ze hebben geinvesteerd verdien je nooit meer terug. Dat ze een kopie van het contract hebben weten te bemachtigen en deze aan de advocaten hebben gestuurd laat nog maar eens zien dat ze al het goede met Sly voor hebben. Mede door deze actie heeft Sly een rechtzaak gewonnen die hem
  een slordige 5 miljoen dollar heeft opgeleverd. En dan begin je over een boek? Ik kan je vertellen dat er meer geld en tijd in het boek zit dan het ooit zal opleveren. Deze jongens doen het met de liefde voor de muziek en helaas zijn er altijd weer mensen die dit niet begrijpen. Mijn respect en ik weet velen met mij, hebben ze tot in de eeuwigheid.

 3. Ik ken de tweeling niet zo goed maar de enkele keren dat ik ze heb ontmoet doen ze vooral heel erg moeilijk en nog interessante over alles. Nergens voor nodig, lijkt me.
  Inderdaad heb ik begrepen dat ze een grote verzameling hebben, leuk voor ze maar ik hoor graag wat hun verdiensten zijn dat Sly op de kaart staat. Volgens mij stond Sly altijd al op de kaart. Dus ik ben benieuwd. Die copy is toch opgestuurd door een vriendin van Sly: zij verdient dus alle credits.

  • Beste Peter,

   Ik lees pas zojuist je bericht van 2 jaar geleden. Normaal regeer ik niet op berichten die kant nog wal raken maar wil vanaf deze kant toch even het e.e.a. recht zetten. Ik weet niet of Peter je echte naam is maar er gaat op dit moment geen belletje rinkelen. De aannames die je doet zijn niet op waarheid berust. Wij hebben Sly wel degelijk veelvuldig geholpen met de rechtszaak. Sterker nog wij hebben Sly op het idee gebracht. In 2 jaar tijd is er ruim 1000x email/telefoon contact geweest tussen ons en het Sly kamp om de zaak op te bouwen. Het contract is wel degelijk het begin punt geweest maar slechts een onderdeel van de gehele case. Dit kan je ook teruglezen in de court stukken waarin onze bijdrage ook word vernoemd.
   Verder stel je dat wij geld verdienen aan Sly? Ik weet niet waar je dat vandaan haalt maar van elk Sly releated project wat wij doen, een docu, cds, lps en boek… word er met Sly een regeling getroffen. Sterker nog Sly heeft aan al deze projecten meegewerkt en is hiervoor gecompenseerd. Dus Peter, of wie je ook in het echt bent, bij deze nodig ik je persoonlijk uit bij mij thuis dan kan ik je alles onderbouwd uitleggen en drinken we samen een biertje……Of kies je er liever voor om anoniem zure berichten te verspreiden?

   • Laatste update wat betreft de rechtzaak: Sly heeft uiteindelijk wel degelijk gewonnen in deze zaak. Er is een regeling getroffen met dhr Goldstein en Sly heeft inmiddels een deel van zijn rechten terug. Waar Sly ook in heeft gewonnen is de zaak wat betrekking heeft op de naam Sly & The Family Stone. Deze naam is nu weer geheel in het bezit van Sly!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *