What the Funk is this Jose?

Door Ton Tekstra

Jose James is bekend geworden als een Jazzperformer, die zich soepel beweegt in de Hiphop, Soul, Drum ‘n Bass, R&B en aanverwante gebieden. Hij is een ware stemkunstenaar, categorie Al Jarreau (helaas kort geleden overleden).

Eind februari 2017 kwam Jose zijn nieuwe album uit, getiteld Love in a Time of Madness. Dat is wel even wennen. Het album begint met enkele Hiphop-nummers, waarin Jose zijn stem zelfs met Autotune lijkt te zijn vervormd tot een Drake-uitvoering. Waar is de echte Jose James, vraag je je af. Het wordt nog gekker als Jose zelfs met twee funknummers komt! What the Funk is happening! De Funk is kennelijk weer populair aan het worden; denk aan Uptown Funk van Bruno Mars. Overigens zijn het best lekkere nummertjes, dus ze zijn in de link opgenomen. Daarna volgt weer een ouderwets Jose-nummer, To Be With You, in de link in een mooie live-uitvoering. Gelukkig, we zijn weer thuis, Jose heeft zijn unieke stem niet aan de Duivel verkwanseld. Luister wat vaker naar dit nieuwe album en je zult merken dat het toch weer een Toppertje is geworden van Jose (20 april 2017 in Paradiso, ga vooral eens naar deze paradijsvogel kijken!!).



Ook John Legend kwam met een nieuw album: Darkness and Light. John is eigenlijk een te zoete/softe zanger. Dat veranderde toen hij in 2010 een prachtige plaat met The Roots maakte, getiteld Wake Up! Toen moest ie wel zijn zoete kant laten varen. Het nieuwe album is verrassend goed. Hij heeft gebruik gemaakt van ritmesectie van  D’Angelo, dus niemand minder dan Pino Palladino op bas en Chris Dave op de drums. Ook dit is een album om wat vaker op te zetten, om er langzaam van te gaan houden. Ter herinnering nog een mooi nummer van John met The Roots. Hard Times, een nummer van The Ultimate Soul Brother Curtis Mayfield, in een zeer toffe uitvoering.

Dit artikel verscheen eerder deze week op MusicandVibes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *