Seven Eleven met George Clinton in Parijs

Op 17 juli 2013 zetten Seven Eleven en George Clinton in Parijs het oude muziektheater Le Trianon op z’n kop. Zelfs toen een deel van de geluidinstallatie het begaf tijdens de Parliament/Funkadelic show, werd er stevig doorgefunkt. Funkateers zijn namelijk niet van hun stuk te brengen. Zeker oude rotten als Clinton niet. De bas- en gitaarversterkers op het podium werden gewoon nóg harder gezet, en beide drummers sloegen de snaredrum nog net niet aan gort.   

Seven Eleven at Le Trianon Paris © 2013 Nico Brons
foto © Nico Brons

Uncut Funk Festival '99- New Morning ParisHet was de zesde keer dat Seven Eleven een concert gaf in Parijs. De in 1987 in Amsterdam opgerichte funkband speelde er voor eerst in 1999. Dat optreden vond plaats in hte kader van het Uncut Funk Festival dat – verspreid over drie dagen – werd gehouden in de beroemde jazzclub New Morning. Seven Eleven was overigens niet de enige Nederlandse act op dat festival. Ook rapper Ten (ex-Gotcha!) was van de partij. Die trad de eerste dag op.

Voorafgaand aan het concert van Seven Eleven op dag twee speelde een Franse band genaamd ‘Sonkatir’z’ die eveneens funk combineerde met rap. Anders dan de funk en rap-mix van Seven Eleven, en Franstalig. Met een loom groovende track getiteld ‘Black Jack’ aan het slot van hun optreden kreeg Sonkatir’z het Parijse publiek volop in beweging. Voor Seven Eleven was het daarna een koud kunstje om de tweede festivaldag in een ware party te laten eindigen. Het zou niet bij dat ene optreden in Parijs blijven.

In 2003 verscheen het album ‘Hot ‘n’ funky’, uitgebracht door JJ Tracks/Challenge Records en tot nog toe het bekendste en meest succesvolle plaat van Seven Eleven, met gastbijdragen van Brainpower en Fred Wesley en verkopen tot ver over de landsgrenzen. Om dat album te promoten speelde Seven Eleven in 2004 maar liefst driemaal in en nabij Parijs; in februari opnieuw in New Morning, in juni op het grote buitenpodium van Disney Village en op 11 september op het in Frankrijk zeer bekende festival: Fête de l’Humanité. Dat optreden werd in 2006 op cd uitgebracht als ‘Live in Paris’.

Seven Eleven - Live in Paris (SE711-11)

In 2005 trad Seven Eleven op in La Maroquinerie met in het voorprogramma een talentvolle Franse groep genaamd ‘Dood’.