RitzFlitz (61): Raise the Marc

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Marc van Wageningen is een in 1958 in Amsterdam geboren bassist die sinds 1980 in Amerika woont en musiceert of heeft gemusiceerd met niet de minsten. Denk aan George Duke, Tower of Power, Sheilla E. en Stan Getz. Als Rocco Prestia, de alom geroemde bassist van Tower of Power, bij een optreden of tour is verhinderd dan wordt Van Wageningen gevraagd om voor hem in te vallen.

Van Wageningen werd in januari, samen met TOP- drummer David Garibaldi, in Oakland aangereden door een Amtrak-trein. Het ongeluk vond plaats vlak voor een concert van Tower of Power in de plaatselijk bekende jazzclub Yoshi’s. Zoals bekend kan dat in Amerika tot vrij pittige (lees: voor velen onbetaalbare, indien niet goed verzekerd) ziekenhuisrekeningen leiden. Reden om een ‘fundraising-CD’ uit te brengen, getiteld Raise the Marc. Als bandnaam van de bij het project betrokken musici is gekozen: The Marc VW All Stars.

Alle artiesten die op het album meespelen, waaronder Peter Michael Escovedo, zijn zus Sheila E. en Ray Obiedo en nog veel meer musici, hebben uiteraard belangeloos hun medewerking aan deze CD verleend. Het album schijnt in één dag te zijn opgenomen in de 25th ST Studio in Oakland. Dat zal wel zo zijn en daaruit blijkt het niveau van alle muzikanten want het resultaat mag er zijn. Van Tower of Power-achtige funk tot George Duke-achtige soul en Latin. Alle inkomsten zullen ter ondersteuning naar Van Wageningen en zijn familie gaan. Als je de CD koopt of download schaf je niet alleen een zomerse CD aan maar ondersteun je ook nog deze artiest. Dat kan onder meer hier en hier.


Plaats reactie

Your email address will not be published.

*