RitzFlitz (38): Body Rock (update)

Door DJ Ritz

Het gaat in deze RitzFlitz om nooit eerder uitgebracht werk van Aurra uit 1984 dat eind vorig jaar opeens is verschenen. Vanwege problemen die de oorspronkelijk uit Dayton, Ohio afkomstige band toen had met het Salsoul Records-label is dit album bijna 30 jaar ergens op een plank blijven liggen. Zoals veel funkmuziek uit die tijd is ook ‘Body Rock’ tijdloos. Het sluit helemaal aan bij het eerdere werk van Aurra.

Aurra - Body Rock

Als je de muziek van deze band altijd goed hebt gevonden, zal je ‘Body Rock’ ook vast een erg lekker plaatje vinden. Aurra is eigenlijk een soort ‘zijproject’ van Slave. Steve Washington, een van de oprichters van Slave, is op een gegeven moment naast Slave met de band Aurra gestart. In de jaren ’80 hebben ze een vijftal zeer aangename platen uitgebracht. De sound van Aurra en Slave is wel enigszins met elkaar te vergelijken en kenmerkt zich door een zeer goede en aangenaam in het gehoor liggende (bass)groove in elk nummer.

Op deze CD doet ook Sheila Horne mee, onder meer bekend van ‘The Brides of Funkenstein’ en echtgenote van Washington. Marc ‘Drac’ Hicks is ook op de plaat te horen. Hicks was de gitarist van Slave die helaas, net als Mark ‘Mr. Mark’ Adams (de superbassist van Slave), veel te vroeg is overleden.

Aurra

Alle nummers van ‘Body Rock’ zijn prima. De remix van Dâm-Funk van het nummer ‘Somebody’ voegt naar mijn idee helemaal niets (nul komma nul) toe omdat het origineel al zo goed is. Dâm-Funk schijnt wel bij de uitgave van deze CD betrokken te zijn geweest want de ‘liner notes’ zijn door hem geschreven.

Ik zou weer willen zeggen: aanschaffen deze plaat en wel bijvoorbeeld via Bandcamp of bij Amazon, Dustygroove etc.

Bandcamp is zo langzamerhand een interessant medium aan het worden. De combinatie van een download, waarvan het altijd fijn en handig is dat je die meteen kunt beluisteren, en een fysieke CD die wat later in de bus valt, vind ik persoonlijk zeer aangenaam. Het aanbod op Bandcamp (juist in het funkgenre) is vrij behoorlijk en de prijzen van de albums en/of downloads zijn okay. Je zou haast van een ‘CD-Baby’ kunnen spreken maar dan net wat anders.

Van “Body Rock” heb ik de volgende links gevonden op YouTube:


En nog twee (waarschijnlijk wel bekende) ‘ouwetjes’:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *