RitzFlitz (35): Space Bugs

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Op de valreep zo tegen het einde van het jaar wil ik toch nog even één 2015-Tip melden. Nieuwe funkmuziek is helaas – ondanks een ‘herleving’ – nog steeds vrij schaars. Zoals bekend brengen gevestigde namen af en toe nieuw werk uit. Reissues en verzamel-CD’s verschijnen wel met een zekere regelmaat. Dan is het altijd prettig om weer eens wat nieuwe funk te ontdekken van een voor mij (nog) onbekende band: Space Bugs.

Deze Italiaanse groep is duidelijk geïnspireerd door de Clintonfamilie en heeft halverwege dit jaar een erg aangename CD uitgebracht getiteld ‘Party of the P-Brains’. Zoals de titel al doet vermoeden heeft de muziek op dit album een P-Funkachtig karakter. De P-invloeden zijn te verklaren want P-Funk toetsenist Danny Bedrosian zingt en speelt op bijna alle nummers mee. Het zijn zeker geen ‘copycats’. De plaat bevat allemaal eigen werk, geschreven met hulp van Bedrosian. Soms is het haast Funkadelic-achtige muziek die je hoort en soms ook meer Parliament-achtig, maar de Space Bugs hebben zeker een eigen geluid.

space bugs

Alle nummers op ‘Party of the P-Brains’ zijn goed, zonder inkakkers. Dat gebeurt niet zo vaak. Van de tien songs op de CD spreken ‘The Final Funktier’ (track 1), ‘Eskimo’ (track 4), ‘Upside West Side’ (track 5), ‘Natural Essence’ (track 7) en ‘Collision Course (I don’t want to feel it)’ (track 10) mij het meest aan. Van de CD zelf staan voor zover ik heb kunnen nagaan geen filmpjes op YouTube, maar er zijn wel diverse live-nummers van Space Bugs te vinden en te beluisteren. Die geven een goede indruk van de band.

Via deze link kun je de CD kopen of downloaden in haast elk format (WAV en Flac bijvoorbeeld ook). Als je de fysieke CD bestelt valt hij binnen een paar dagen in je brievenbus!

Op het album van Space Bugs zijn te horen:
Alessandro Cavallaro: Drums, Drum Programming, Vocals
Danny Bedrosian: Lead Vocals, Keys, Grand Piano, Synthesizers
Fabio Gabbianelli: Bass, Guitar
Marco Zitelli: Guitar
Leandro Fiacco: Guitar
Fabio Tullio: Alto and Tenor Sax
Avi the Most Ill: Vocals
Francesca Ngoc Lan Tran: Vocals
Heidi Li: Vocals
Plaats reactie

Your email address will not be published.

*