RitzFlitz (12): Tease

{0 Comments}

Tease (album)Door DJ Ritz

Liefhebbers van The Time en Prince zullen ongetwijfeld wel eens van de band hebben gehoord en sommigen zullen het misschien nóg beter vinden. Tease heeft maar drie platen gemaakt maar wel met indrukwekkend repertoire. In augustus 2014, deze maand dus, is eindelijk hun eerste album ‘Tease’ (1983) op CD uitgebracht waar ik behoorlijk blij mee ben, aangezien ik de originele LP heb grijsgedraaid die daardoor nogal heftig kraakt.

Dat eerste album is in mijn beleving hun beste album. Om van een meesterwerk te spreken gaat wel wat ver, maar zo begin jaren ‘80 was het best een pittige funkplaat. Uiteraard ook door het vuige baswerk van Cornelius Mims. De CD bevat twee bonustracks: de 12″ en een instrumentale versie van ‘Flash’. Persoonlijk vind ik vooral ‘Boys and girls’ (het tweede nummer van het album) erg goed. De groove van die song is behoorlijk overtuigend en meeslepend.

De tweede plaat van Tease, die uitkwam in 1986 en vreemd genoeg ook geen titel had, kan er ook zeker mee door. Van dat album staan hieronder twee nummers.

De derde en tevens laatste CD ‘Remember’ uit 1988 is duidelijk de minste van de drie. Wellicht omdat Cornelius Mims hier niet meer op meespeelt, of omdat hun creativiteit was opgedroogd. Op ‘Remember’ staat helaas maar één goed nummer (‘Kick’), maar dat is overigens wel een erg lekker nummer. Daar is ook een 12” van uitgebracht met vier versies die allemaal zeer de moeite waard zijn.

Tease (RCA)

Dit zijn de muzikanten die deel uitmaakten van Tease:
Chuckii Booker (keyboards) 1986-1988
Cornelius Mims (bass) 1979-1986
Derek Organ (drums) 1979-1988
Jay Shanklin (bass) 1986-1988
Josef Parson (guitar) 1979-1986
Kipper Jones (lead vocals) 1979-1988
Rex Salas (keyboards) 1979-1986
Thomas Organ (guitar) 1979-1988

Van de voormalige leden weet ik dat Chuckii Booker en Kipper Jones na Tease één of meerdere albums hebben uitgebracht en beiden momenteel r&b-muziek produceren. Wat de andere muzikanten daarna hebben gedaan weet ik niet. Mochten die wel iets hebben uitgebracht wat de moeite waard is, laat dat dan weten aan de redactie of door op deze column te reageren.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*