Nieuw album Funkadelic is uit, of toch niet?

{0 Comments}

Funkadelic - Shake The GateDe fans spraken er al een tijdje over op social media. Gisteren, 25 november 2014, zou na 33 jaar een nieuw album uitkomen van Funkadelic, een van de roemruchte bands van George Clinton. Een driedubbel-cd zelfs, met 33 nummers erop en cover art van Pedro Bell. Het blijkt nu te gaan om de releasedatum van de downloads van het album ‘First, You Gotta Shake the Gate’ via i-Tunes, Amazon, etc.

Het nummer ‘The Naz’ met Sly Stone, geproduceerd door Rob Manzoli, verscheen in 2013 als single. Een aantal nummers van de nieuwe Funkadelic-release konden ook al worden beluisterd door kopers van de onlangs verschenen memoires van George Clinton, getiteld ‘Like George Clinton’, of volledig: ‘Brothers be, Yo Like George Clinton. Ain’t that funkin’ kinda hard on you’.

George-Clinton-Book-jacketHet boek bevat codes waarmee via een app naar vijf nummers van het album kan worden geluisterd, naar een video kan worden gekeken en foto’s geschoten kunnen worden van gekke haardrachten. Ook bevat het boek een link om de track ‘Ain’t That Funkin Kinda Hard On You’ te kunnen downloaden.

De échte triple-funk-cd van Funkadelic verschijnt pas op 23 december, vertelt de doorgaans goed geïnformeerde Funkateer Genius op zijn Facebook-pagina. Voorlopig moeten de fans het doen met de downloads, bijvoorbeeld via Amazon.com. Daar zijn inmiddels vier reacties binnengekomen. Alle vier geven het album 5 sterren.

Behalve lovende woorden op Amazon is er ook kritiek. Namelijk dat weinig is overgebleven van de oorspronkelijke Funkadelic-sound waar de groep om bekend stond.

First reviews Funkadelic on Amazon

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*