Isley Brothers komen niet naar North Sea Jazz

{0 Comments}

The Isley Brothers komen deze zomer niet naar North Sea Jazz. Dat twitterde de organisatie enkele dagen geleden en wordt ook vermeld op de NSJ-website. De gehele Europese tour van de Amerikaanse funk en soulband zou zijn afgezegd, waaronder het concert in Ahoy tijdens North Sea Jazz. Waarom de tour is gecanceled is nog niet bekend. De Nederlandstalige Wikipedia meldt over The Isley Brothers het volgende:

The Isley Brothers begonnen in 1954 als gospelmuziekensemble, maar na de vroege dood van broer Vernon in 1955 stapten ze over op rhythm-and-blues. In 1959 behaalde de groep met het nummer Shout hun eerste notering in de Billboard Hot 100, nadat I’m gonna knock on your door was geflopt. In de vroege jaren zestig was Jimi Hendrix hun sologitarist.

In 1965 tekenden ze een contract met Motown. Hun grootste hits waren This Old Heart Of Me (Is Weak For You) en Behind A Painted Smile, maar het was moeilijk om dat succes te herhalen en in 1968 verlieten ze Motown om op hun eigen label T-Neck Records verder te gaan. De laatste hitnotering behaalden The Isley Brothers in 2001 met een samenwerking met R. Kelly met het nummer Contagious van het album Eternal.

The Isley Brothers scoorden vanaf de jaren ’50 tot begon 21e eeuw zes decennia achter elkaar één of meerdere hitnoteringen in de Billboard Hot 100. Hiermee zijn ze een van de langst actieve groepen in de popgeschiedenis. Heden ten dage bestaat de groep enkel nog uit Ronald Isley en Ernie Isley, hoewel deze duosamenstelling anno 2008 ook stilstaat in verband met een gevangenisstraf voor Ronald wegensbelastingontduiking.

The Isley Brothers promocard

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*